Saját töltőállomás-hálózatot épít a Hyundai Amerikában


A Hyundai bejelentette, hogy észak-amerikai kereskedőhálózatában saját töltőállomás-hálózatot épít ki, amelyeken a márka új konnektoros hibridjeit lehet feltölteni.


A Hyundai Motor America az amerikai AeroVironment vállalattal együttműködve az érkező Sonata Plug-in Hybrid modell részére töltőállomásokat helyez el amerikai kereskedelmi hálózatánál. A Hyundai ezzel már a hetedik olyan, konnektoros hibrid járműveket is értékesítő autógyártó, amely az AeroVironment eszközeit választotta.   


A 2016-os Hyundai Sonata Plug-in Hybrid (PHEV) olyan nagy kapacitású lítium-polimer akkumulátorcsomaggal érkezik, amellyel az autó elektromos üzemben 44 kilométert képes megtenni azelőtt, hogy átváltana hagyományos hibrid üzemre. A Sonata Plug-in Hybrid ráadásul élettartamra szóló hibrid akkumulátor garanciával rendelkezik.


Az AeroVironment 240 voltos TurboCord töltőállomása kevesebb, mint három óra képes teljesen feltölteni a Sonata PHEV modellt, szemben az Amerikában elterjedt hagyományos 120 voltos töltőkábellel, amelyen keresztül nagyjából 9 órát kell várni a teljes feltöltésre. Az AeroVironment töltőoszlopait zárt és külső térben is el lehet helyezni, így bárhol könnyen megtalálható a kereskedésben kényelmes elhelyezés.    


„Egy garázsban vagy felhajtón elhelyezett saját töltőállomás különleges szabadságérzetet biztosít a hibrid vagy elektromos autók tulajdonosainak. Ezzel olyan könnyedén feltölthető egy autó, akár egy mobiltelefon” – mondja Ken Karklin, az AeroVironment alelnöke és a hatékony energiarendszerekért felelős részlegének vezetője. „Cégünk töltési rendszerei a gyorsabb otthoni vagy útközbeni töltési előnyeit és kényelmét kínálják a Hyundai Sonata PHEV és más elektromos meghajtással ellátott járművek számára.”


A Hyundai tulajdonosok már új konnektoros hibridjük megvásárlásakor , a márkakereskedésben megrendelhetik új AeroVironment otthoni töltési rendszerüket és annak beszerelését. Az AeroVironment képzett elektrotechnikai szakemberei a helyszíni beszerelés szerviz mellett arra is felkészültek, hogy az elektromos járművek tulajdonosait megfelelő tanácsokkal lássák el.   

Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei