Különleges játszóteret épített a Hyundai


A Hyundai Motor Szöul város önkormányzatával közösen nemrég egy olyan autós játszóteret avatott fel a szöuli Grand Parkban, amelyet akár látássérült gyerekek is élvezhetnek.

A Hyundai Motor Dél-Korea fővárosában, Szöulban nyitotta meg a Cha-car Cha-car játszótér névre keresztelt élményparkot. A koreai autógyártó által adományozott játszótér része annak a jubileumi kampánynak, amellyel a Sonata modell 30. évfordulóját ünneplik.  


A játszótér elnevezésében a „Cha” az autót jelenti koreaiul, míg a „Car” az angolban jelenti az autót. A Hyundai szerint új, autós témájú játszóparkja kiválóan alkalmas a gyerekek képzésére, valamint családi szabadidő-programok szervezésére is.   


A játszótéren különböző helyszínek kerültek kialakításra. Ilyen pl. a „Mini Sonata Pálya”, amit ráadásul még vak gyerekek számára is élvezhetően alakítottak ki, van egy hatalmasra méretezett Sonata modell és létezik egy „Állatsztori ösvény”, amelyen kihalt állatok meséi találhatóak.


A márciustól novemberig nyitva tartó játszótéren természetesen vannak elektromos játékautók is, amelyekbe a kicsik beülhetnek, vezethetik őket. A természetesen Hyundai modelleket formázó járművek minden oldalát szenzorokkal szerelték fel, a sisakokba épített fülhallgatókon keresztül pedig olyan utasítások hangzanak el, amelyek segítségével még a vak gyerekek is képesek az autó irányítására. Az autókba a biztonság kedvéért az alkotók egy vészkapcsolót is építettek, amellyel bármikor le lehet azokat állítani.  


Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei