Százezer Hyundai Sonata és Porter kelhet el Koreában


Iparági források szerint a Hyundai két modellje, a Sonata limuzin és a Porter kisáruszállító értékesítési eredményei az év végéig elérhetik a százezer darabot, amely jelentősen növelheti a vállalat eredményeit.

Az iparági adatok szerint a Hyundai Motor október végéig 85 432 db Sonata és 82 807 darab Porter modellt értékesített hazai piacán. Emellett az Avante modellből ugyanebben az időszakban 76 849 darab kelt el. Ha ez a trend folytatódik, a Sonatából 102 ezer, a Porterből pedig valamivel több mint 99 ezer, míg az Avantéből 92 ezer darab fogyhat az év végéig. Ezek a számok viszont kedvezőbben is alakulhatnak.


„A fogyasztási adó csökkentésével és az év végi szezon kezdetével a Sonata és a Porter eladási darabszámai tovább emelkedhetnek” – mondta a Hyundai egyik képviselője. „Ha ez így folytatódik, a Sonata és a Porter esetében biztosan elérjük a százezres határt, de az Avante eladásai is növekedhetnek.”


A Porter kishaszon-jármű Dél-Korea legkelendőbb modellje volt az év első felében, a Sonata legújabb modelljének nyári bevezetése után ebből a modellből pedig 10 487 darab talált gazdára októberben. Az Avante eladásai is jelentősen nőhetnek, hiszen októbertől már az új generációs modell van a piacon.   


A vállalat képviselője azt is elmondta, a százezres határ átlépése jelentős eredménynek számít Dél-Koreában és nagy hatással lehet a vállalat eredményeire is.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei