Nem nekünk készül az új Hyundai Veloster


Hamarosan utódot kap a Hyundai szokatlan 3+1 ajtós sportkupéja, amit viszont nem terveznek bevezetni Európában.

A Hyundai belga képviseletének termékfelelőse, Van Nuffel fellebbentette a fátylat a márka eljövendő modelljeiről, konkrétan beszélt a második generációs Velosterről, a Prius ellenfelének szánt hibridről és egy vadonatúj luxuskupéról.  


Van Nuffel elárulta, hogy a Hyundai már dolgozik a Veloster második generációján, ami viszont nem kerül forgalomba Európában. A mostani sportkupé ugyanis nem váltotta be hozzá fűzött reményeit, résmodellként csak keveset vásároltak belőle, ami pedig így nem kifizetődő a cég számára.


Máshol azonban népszerű a modell, így Amerikában, illetve Ausztráliában biztosan bevezetik majd a második generációt is, amelyről azonban Nuffen nem volt hajlandó elárulni, megőrzi-e különleges 3+1 ajtós megoldását, illetve arról sem beszélhetett, vajon lesz-e az idén bemutatott középmotoros RM15-höz hasonló változat.


Az új Veloster helyett a márka a környezetbarát modellekre helyezi a hangsúlyt, így jövőre Európában is megjelenik a Hyundai vadonatúj hibridmodellje, amely kialakításában leginkább a Toyota Prius riválisának tekinthető. Az új modell ráadásul hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtásláncot is kap majd, amelyekkel teljesen lefedi a zöld autózás iránt fogékony célközönség igényeit.  

Van Nuffen még azt is megemlítette, hogy a Frankfurti Autószalonon is kiállított Vision G tanulmány alapján három éven belül megjelenik egy Genesis emblémás kupémodell.   

Forrás: http://www.worldcarfans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei