Álcázatlanul a Hyundai Ioniq


Már készítik az új Hyundai Ioniq reklámfilmjét, amelynek forgatása közben sikerült minden álcázás nélkül lefényképezni a koreai márka első kompakt hibridjét.

A Hyundai ugyan kétszer is adott már előzetest új, környezetbarát Ioniq modelljéről, a rajzok után viszont most végre teljes képet kaphatunk az új modell minden formai részletéről. Forgatják ugyanis az új modellhez kapcsolódó reklámfilmeket, amelyekhez az Ioniq megszabadult minden takaróelemétől és ezek alapján láthatjuk, a végtermék jellegzetesen Hyundai maradt.


Az új Ioniq első kialakítása a hatszögletű hűtőmaszkkal, hátranyúló lámpatestekkel egyértelműen felismerhetően Hyundai, mindössze a hűtőmaszkot keretező és a fényszórókig felnyúló fekete betét kelti az újdonság hatását. Az Ioniq elöl ugyanolyan LED nappali menetfényt kapott, amilyet az új Elantra visel, de új elem a fényszórók C alakú helyzetjelzői is. Érdekes még a képeken látott autó napfényteteje, amely a korábbi hagyományokat követi, nyoma sincs a Hyundainál mostanában elterjedt panoráma üvegtetőnek.


Az Ioniq hátsó kialakítását lényegében az aerodinamikai előnyöknek vetették alá, így az újdonság a versenytársakhoz hasonló lecsapott ék alakú hátsót kapott. Érdekes formai elem az ötödik ajtó kereszt élének fényezése, amely alatt egy kiegészítő ablakot is elhelyezték, amely arra enged következtetni, hogy a hátsó kilátás nem lesz tökéletes. Az Ioniq viszonylag kicsi, fekvő hátsó lámpatesteket kapott, amelyek alatt az első hűtőrácshoz hasonló fényes fekete betét jelenik meg.


Az Ioniq belső teréről már korábban megjelentek kémfotók, majd a hivatalos előzetes rajzok is megerősítették, hogy egy egyszerű, sallangmentes műszerpultot készítettek a tervezők. Nincsenek futurisztikus kijelzők és digitális műszerek, mint pl. a Chevy Voltban vagy a Toyota Priusban, így valószínűleg nagy sikert érhet el az autó a tradicionálisabb igényű vásárló körében.


Az Ioniq ötajtós hibriddel  Dél-Korea legnagyobb autógyártója felveszi a versenyt a japán Toyota Prius és az amerikai Chevrolet Volt modellekkel. a Hyundai háromféle hajtáslánccal is kínálja majd újdonságát, amelyek között van hibrid, plug-in hibrid és teljesen elektromos változat is. A hibrid és plug-in hibrid változatban egy 1,6 literes belsőégésű motor dolgozik majd, amelyhez különböző kapacitású elektromos motor kapcsolódik majd.  


Nem sokat kell már várnunk a Hyundai Ioniq hivatalos bemutatkozására, hiszen az már a jövő hónapban debütál Dél-Koreában. Az elektromos változat bemutatkozása márciusban várható, nagyjából ezzel egy időben ismerhetjük meg az Ioniq amerikai és európai változatait is.  

Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei