Elkészült a Hyundai új raliautója


A Hyundai Motorsport befejezte az új i20 WRC fejlesztési munkáját és készen állnak arra, hogy annak technikai paramétereit a rali-világbajnokság homologizációs bizottsága akkreditálja.  

Az alzernaui Hyundai Motorsport csapata az elmúlt időszakban még intenzívebben tesztelte az i20 WRC új generációját, hiszen december közepén kezdődnek a jövő évi versenyautók homologizációs engedélyeztetési eljárásai. A Hyundai Motorsport csapatfőnökeként Michel Nandan elégedett az eddigi eredményekkel.


„Örülök annak, amink van. Biztos vagyok a következő szezonban.” – mondja Nandan, majd a Monte-Carlo nyitófutam győzelmi esélyeiről így nyilatkozott: „Ahogyan tudjuk, Monte-Carlo és a Svéd-rali elég különleges helyszínek. Monte-Carlóban lényegében bármi megtörténhet. A mezőnyben való elhelyezkedésünkről először a negyedik, argentin futamon kapunk visszajelzést – a harmadik futamon, Mexikóban a nagy magasság miatt még nem lehet pontos képet alkotni.”


A Hyundai az egyetlen olyan gyártó, amely teljesen új modellt mutat be a rali-világbajnokságban. Nandan emellett azonban továbbra is óvatosan nyilatkozik a Volkswagenekről. „Nem tudjuk, ők mivel készülnek a jövő évi szezonra. Tavaly például fél másodperccel és két tizeddel voltunk áltagosan lemaradva a Volkswagenek mögött, idén pedig ugyanennyi volt a különbség – pedig mi tudjuk, hogy sokat fejlesztettünk az autókon. A távolság azonos maradt, hiába vált jobbá az autónk. Biztos vagyok abban, hogy ők sem tétlenkednek.”


A Hyundai december 9-én bemutatkozó vadonatúj i20 WRC modellje a Rali-világbajnokság történetének legrövidebb ideig használt autója lesz, hiszen a 2016-os szezont követően, azaz 12 hónap után átadja helyét a csapat még frissebb fejlesztésű 2017-es versenyautójának.  


Forrás: autosport.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei