Hetvenezer Hyundai Creta kelt el Indiában


Az Indiában júliustól árusított Hyundai Creta kisterepjáróból több mint 70 ezer darabot adtak el az elmúlt négy hónapban, az i20 eladásai pedig átlépték a 150 ezres határt.

A Creta a Hyundai Motor India történetének egyik legsikeresebb modelljévé vált, hiszen a modell bemutatása óta összesen eddig több mint 340 ezren érdeklődtek az új modell iránt, amelyet az elmúlt hetekben közel 16 ezren rendeltek meg a világ különböző pontjain is, ahol az autó értékesítését megkezdték. Ezek között van Egyiptom, Panama, Costa Rica, az egyesült Arab Emirátusok, Kolumbia, Marokkó Peru és Nigéria is.  


A Hyundai indiai részlege decembertől már havonta mintegy hétezer darab Creta modellt állít elő, hogy csökkentsék az autó egyes változatai iránti hatalmas keresletet, amely miatt a várakozási idő eléri a 9 hónapot is. a Creta segítségével a Hyundai folyamatosan növeli piaci jelenlétét Indiában, ahol októberben 24 százalékkal több autót adott el., mint egy évvel korábban.


Rakesh Srivastava, a Hyundai India marketing és értékesítési igazgatója szerint a vállalat tovább kívánja bővíteni a Creta termelési volumenét, hogy akár havi 10 ezer autót is képesek legyenek gyártani a kisterepjáróból, hogy India mellett a világpiacon is tartani tudják a rendelési határidőket. Azt is hozzátette, a Creta új mérföldkövet jelent a vállalat globális sikertörténetében, hiszen a világ minden tájáról egybehangzóan pozitív véleményt fogalmaznak meg az autóval kapcsolatban.  


A Hyundai azt is bejelentette, hogy 150 ezer darabot sikerült a hazai piacon értékesíteniük az i20 második generációjából, amelyet Elite i20 néven árusítanak Indiában. A vállalat közleménye szerint ezzel az indiai prémium kisautópiac 66 százalékát birtokolja a márka.

Forrás: newindianexpress.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei