Nyolcmillió Hyundai kelhet el idén


A Hyundai csoport eladásai az új modellek iránti élénk keresletnek köszönhetően idén immár második alkalommal léphetik át a nyolcmilliós határt.

A Hyundai és a Kia autómárkákat tömörítő Hyundai csoport eladásai az idei év első 11 hónapjában elérték a 7,19 millió darabszámot világviszonylatban. Ez ugyan 0,8 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában, ennek ellenére az eladások száma a 2015-ös évben valószínűleg átlépik a 8 milliós határvonalat. Iparági tapasztalatok alapján ugyanis a december mindig erős hónap, ezért könnyen elképzelhető, hogy a csoport eladásai megközelítik majd az eredetileg tervezett 8,2 milliós szintet.


Dél-Koreában 1,1 millió darabot értékesítettek november végéig, amelyből 632 ezer darab Hyundai, 474 ezer darab pedig Kia logót viselt. Amennyiben az eladások ütemei továbbra is így folytatódik, a Hyundai csoport idén 1,2 millió darabot fog értékesíteni hazai piacán. Ezzel pedig az 1,29 milliós darabszámmal zárt 1996 után 19 évvel a vállalatcsoport forgalma második alkalommal haladhatja majd meg az 1,2 milliós szintet.  


1994 és 1996 között a Hyundai és a Kia összesített eladásai minden évben meghaladták az 1,2 millió darabot. Ezt követően azonban az 1997-es ázsiai gazdasági válság jelentősen visszavetette a két vállalat teljesítményét, amelynek következtében a Hyundai felvásárolta a csődbe jutott Kia Motorst.


2014-ben a Hyundai csoport kicsivel több, mint 8 millió autót értékesített. Tavaly decemberben a két koreai autógyártó összesen 758 ezer új autót adott el a világpiacon, ami jóval több, mint a január és november közötti átlagosan elért 659 ezer darab. „Általában a december igen erős hónap” – mondja a Hyundai egyik képviselője. „Ilyenkor sokkal több autót szállítunk ki.”  

Amennyiben a kiszállítások üteme decemberben is ilyen ütemben folytatódik, iparági elemzők szerint a Hyundai csoport éves darabszámai minden gond nélkül meghaladják majd a 8 milliós határt. Azt is hozzátették, a vállalatcsoport jövőre valószínűleg ugyancsak 8,2 millió darabot tervez majd értékesíteni.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei