Hollandiában bukkant fel a Hyundai elektromos autója


A holland Autoweek magazin egyik munkatársa teljesen véletlenül futott össze a Hyundai egyik álcázott prototípusával, amely vélhetően a márka első elektromos autója lehet.

A lesifotósoknak gyakran sikerül egy-egy autógyártó új, még be nem mutatott modelljeiről úgy fényképeket készíteni, hogy azok éppen egy nyilvános töltőállomáson üzemanyagot tankolnak. Most azonban nem egészen ez történt, a Hyundai új prototípusát egy tréleren szállították Hollandiában és a vontató autónak volt szüksége üzemanyagra.


Roland Tameling, a holland Autoweek munkatársa pedig kihasználta a különleges perspektívát kínáló alkalmat és körbefényképezte az autót, amely a Hyundai vadonatúj hibridjének egy változata volt. A takaróelemekkel ellátott prototípus valószínűleg egy plug-in hibrid vagy elektromos kivitel lehetett, amit a szállítás módja mellett az is alátámaszt, hogy az autó ajtaján egy „EV” felirat is díszelgett.   


A Hyundai a jövő év elején tervezi bemutatni új hibrid és elektromos modellkínálatát. A hibridváltozatban egy 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses és 105 lóerős benzinmotor kap helyet, amit egy elektromos motor egészít majd ki. Az autóból készül majd konnektoros hibrid változat is, amely nagyobb akkukapacitással rendelkezik majd. emellett pedig létezik majd egy teljesen elektromos modell is, amelynek rendszere megegyezik majd a Kia Soul EV modellével.


A Hyundai hibridje már januárban bemutatkozhat, míg az elektromos modell várhatóan márciusban debütál Dél-Koreában.

Forrás: autoweek.nl

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei