Négymillió autót értékesített a Hyundai Indiában


A dél-koreai Hyundai Motor indiai részlege bejelentette, hogy értékesítési darabszámuk elérte a négymilliós küszöböt.

A Hyundai 19 éves múltját megkoronázva bejelentette, hogy eladta a négymilliomodik járművét Indiában. „A Hyundai ma egy olyan tíz típusból álló kínálattal rendelkezik Indiában, amely az Eontól a Santa Féig világszínvonalú termékeket állít elő Indiában. A Hyundai a kezdetektől fogva az Indiában gyártott modellekre összpontosít” – mondta Y. K. Koo, a HMIL ügyvezető igazgatója.  

„A Hyundai India legnagyobb autóexportőre és prémium autógyártója, amely az indiai vásárlók igényeit igyekszik a legtökéletesebben kielégíteni. A Hyundai a leggyorsabb értékesítési növekedésű márkaként most újabb mérföldkőhöz érkezett és a jövőben is elkötelezettek leszünk az indiai piac iránt” – tette hozzá Koo.   


Tizenkilenc évvel ezelőtt, amikor az összes multinacionális autógyártó a középkategóriás modellekre összpontosított, a Hyundai Santro kisautójával versenyre kelt a piacvezető Maruti Suzukival. A Santro volt India első „magastetős” kisautója, amellyel az indiai vásárlók akár turbánban is vezethettek.  

A dél-koreai vállalat indiai üzeme később a márka egyik világpiaci forrásává vált, egy ideig az itteni termelés közel 50 százalékát exportálták a világ különböző tájaira. A HMIL jelenleg 85 országba exportálja termékeit, Afrikába, a Közel-Keletre, Latin-Amerikába, Ausztráliába és Ázsia-Óceánia egyes országaiba. A Hyundai Motor India már tízéve folyamatosan az ország legnagyobb exportőre.     

Az évek során persze a Hyundai többször bővítette kapacitását és kereskedelmi hálózatát. Jelenleg évente mintegy 600 ezer autó készülhet az országban, amelyet 433 márkakereskedésben lehet megvásárolni és több mint 1 100 márkaszervizben lehet karbantartani Indiában. Ezek mellett a vállalat egy saját kutató-fejlesztőrészleggel is rendelkezik az indiai Hyderabadban.   

 Forrás: dailypioneer.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei