Taxipiacon terjeszkedne a Hyundai Indiában


A Hyundai indiai leányvállalata azon a személyszállítási piacon szeretne növekedést elérni, amelyet eddig egyértelműen a Maruti Suzuki uralt.

A Hyundai Motor India Limited újabb fronton kívánja támadni a helyi piacon domináló Maruti Suzuki vállalatot, a dél-koreai tulajdonú cég ugyanis a taxipiacon kívánja növelni piaci részesedését. „Az Uber, az Ola és más piaci szereplők agresszíven növelik jelenlétüket az indiai személyszállítási piacon. ebben a szegmensben szeretnénk a jövőben növelni részesedésünket” – mondta Young. Jin Ahn, a HMIL igazgatója.  

Ahn elmondta, a Hyundai jelenleg az Xcent limuzint kínálja a személyszállítóknak. A márka a jövőben egy olyan kiskategóriás egyterű modellt kíván bevezetni, amellyel sikeresen versenghet a személyautók között. „Egy olyan egyterűt kívánunk bevezetni az indiai piacon, amely a vásárlók igényeit kielégíti majd. Ez azonban még egy kis időbe fog telni” – mondja Ahn, aki azt is elmondta, a Maruti Suzuki után az ország második legnagyobb autógyártójaként nemrég teljes egészében megszüntette modelljeinek európai exportját.   


A Hyundai Motor India exportértékesítése tavaly óta 10,98 százalékkal esett vissza az idén április és augusztus között. „Tavaly még 112 országba exportáltuk autóinkat, köztük Európába is  Törökországi üzemünk mára viszont teljes mértékben kielégíti az európai piac igényeit, így beszüntettük modelljeink európai kivitelét” – mondta, majd hozzátette, a felszabadult kapacitást az indiai piacra tudják fordítani. Ahn azt is elárulta, a gyártó folyamatosan figyelemmel kíséri az indiai autópiac helyzetét, annak változásait. „Négy-öt évig szorosan nyomon követjük az autóipar alakulását, majd eldöntjük, szükséges-e a kapacitások bővítése.

A Hyundai Motor India jelenleg működő két gyárának éves termelési kapacitása 700 ezer darab, amelyek kapacitás-kihasználásának mértéke eléri a 90 százalékot. A HMI az Indiában gyártott modelljeit Afrikába, a Közel-Keletre és Latin-Amerikai országaiba is exportálja.    

Forrás: cartrade.comtelegraphindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei