Európában is készül a Hyundai i20 Active


A Hyundai törökországi üzemében november utolsó napjaiban megkezdődött az i20 Active változatának sorozatgyártása, amelynek bemutatásával tovább növekszik a modell népszerűsége.

Törökországban legördült a szerelőszalagról a Hyundai i20 Active első példánya, amelyet immár nemcsak Indiában, de a Hyundai Assan üzemében az európai piacra is készítenek. Ezzel immár háromtagúra bővült a Hyundai B osztályos kisautóinak kínálata, hiszen az Active mellett ugyanitt készül az i10, illetve az i20 ötajtós és háromajtós Coupe változata is, ezekből pedig összesen mintegy 226 ezer darab készül el idén.   


Ezzel nagyjából 5 százalékkal haladja majd meg az üzem termelése az eredetileg kitűzött 201 ezer darabos kibocsátást, így a Hyundai törökországi üzeme várhatóan minden eddigi termelési rekordot megdönthet az idei évben. Ebben nagy szerepe van a Hyundai kisautói iránti várakozásokon felüli európai kereslete, amellyel a vállalat csak igen nehezen tud lépést tartani, annak ellenére, hogy az üzem kapacitását a duplájára növelték a közelmúltban 

Az i20 Active változata jelentősen eltér az eddigi ötajtós változattól, amelyben nagy szerepe van a teljes karosszériát borító műanyag borításoknak, védőlemezeknek, egyedi megjelenést kölcsönözve ezzel az autónak. A kalandvágyó vásárlóknak készülő új Active változatot 20 milliméterrel magasabb felfüggesztésével készítették fel a rosszabb városi vagy vidéki útviszonyokra. Az új kivitel megjelenésével egy időben jelenik meg a kínálatban a Hyundai saját fejlesztésű 1,0 literes T-GDI turbós benzinmotorja, amit 100 és 120 lóerős változatban rendelhető.


Az első Törökországban összeszerelt Hyundai i20 Active német megrendelésre készült el. A Hyundai idén nagyjából ezer példány legyártását tervezi, míg jövőre 12 ezer i20 Active modell készülhet Izmitben. A török autópiacon 2016 elején mutatkozhat be az új modell, amelyből helyben 500 darab értékesítését tervezik, a gyártás túlnyomó hányada exportra kerül. .  

Forrás: hurriyet.com.tr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei