Üzemanyagcellás Hyundai taxik érkeztek Párizsba


A Hyundai Motor öt vadonatúj ix35 Fuel Cell modellt adott át az elektromos taxikat üzemeltető párizsi székhelyű STEP vállalkozás részére, amellyel egy időben megnyitott az első hidrogén-töltőállomás a francia fővárosban.

Az öt darab Hyundai ix35 Fuel Cell modell átadásával létrejött a világ legnagyobb üzemanyagcellás taxiflottája, amely a „hype” (Hydrogen Powered Electric) hidrogén-meghajtású elektromos taxiflotta megalakulásának első lépéseként jött létre. A tervek szerint a flotta az elkövetkezendő öt év során több száz darabosra bővül majd, mivel a töltőállomás infrastruktúra jelentősen bővül 2016 során és így kiszolgálja majd a hidrogén iránti keresletet.   


„A Hyundai Motor és a STEP ezzel az úttörő projekttel új fenntartható mobilitást visz Párizs utcáira” – mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Az ix35 Fuel Cell taxik nemcsak tiszta megoldást jelentenek a városnak, de emellett praktikusak, kényelmesek és megbízhatóak is.”

Az átlagos dízelmotorral szerelt taxik 135 g/km-es kibocsátásával és átlagos éves százezer kilométeres futásteljesítményével összehasonlítva az ix35 Fuel Cell járművek évente nagyjából 70 tonna széndioxidtól szabadítják meg a várost, hiszen az ix35 Fuel Cell kipufogójából mindössze vízpára távozik.


Ezen új autók intenzív használatával a „hype” flotta bemutathatja az üzemanyagcellás járművek mindennapi használhatóságát és megbízhatóságát is. A Hyundai Motor ennek támogatására létrehoz egy különlegesen felkészült Hyundai üzemanyagcellás márkaképviseletet, ahol szakértelemmel lesznek képesek szervizelni az egyre növekvő taxiflottát.  

Ezzel a mostani átadással a Hyundai ix35 Fuel Cell modellek száma Európában már meghaladja a 250 darabot. Az ix35 Fuel Cell volt az első olyan üzemanyagcellás, tömeggyártású jármű, amelyet Európában is meg lehet vásárolni. Az európai ix35 Fuel Cell modellek összesen már több mint 1,2 millió kilométert tettek meg és 2015 évégére már 13 európai országban lehet megvásárolni a modellt.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei