Szaúd-Arábiában a Hyundai Sonata lett az Év Autója


Szaúd-Arábia vezető autós magazinja, a Saudi Auto idén a vadonatúj Hyundai Sonata modellnek adományozta az Év Autója címet.

A Saudi Auto autós magazin idei szavazásán a legújabb Hyundai Sonata generációja kapta az Év Autója címet. A Hyundai középkategóriás limuzinjának legújabb generációját 2014-ben mutatták be Szaúd-Arábiában, ahol fejlett technológiai színvonalával és a Modern Premium márkairányzat által diktált kifinomult formatervével első helyen végzett az idei szavazáson.

„Felbecsülhetetlen az a fajta elismerés, amelyet a legnagyobb közel-keleti piac egyik vezető szaklapjától most kaptunk” – mondta Jin (James) Kim, a Hyundai Afrika és Közel_kelet régiójának vezetője. „Ez tovább erősíti a régióban betöltött második legnagyobb autógyártói pozíciónkat és egyúttal a középkategóriás szegmensben elért egyik vezető helyünket is.”


A vadonatúj Sonatát a Saudi Auto magazin műszaki szakértőiből álló zsűrije választotta ki, mint a szegmense egyik legerősebb képviselőjét, maga mögé utasítva ezzel olyan márkákat, mint a Nissan vagy a Toyota. A hetedik generációs Sonata egy olyan három éves kutatási-fejlesztési munka eredményeként született meg, amelyet a Hyundai a világ minden táján, így a közel-keleti térségben is végzett azért, hogy maximalizálják a végtermék versenyképességét és kielégítsék a Közel-Kelet vásárlóinak eltérő igényeit.

„A vadonatúj Sonata minden szempontból fantasztikus – drámai külseje, a formaterv a ’Belső Erő’-re összpontosít, amely továbbfejlesztett esztétikumot és magabiztos tökéletességet sugároz – ez a jármű megérdemelt győztese az idei Év Autója választásunknak” – mondta Bakur Azher, a Saudi Auto magazin főszerkesztője.


A Sonata modell rendkívüli népszerűségre tett szert a térségben, hiszen 2014 során összesen 28 556 darab kelt el a közel-keleti régió országaiban. A Sonata márkanév mindig is a Hyundai egyik legkeresettebb modellje volt a típus 1985-ös első bevezetése óta, amelyből világszerte már több mint hétmillió példányt sikerült értékesíteni.

Forrás: albawaba.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei