Jövőre Indiában is bevezethetik a Hyundai Genesist


A Genesis indiai forgalmazása különösen nehézkes lehet, ám ha valamelyik tömeggyártó meg tudja ezt csinálni, akkor az a Hyundai.

Már majdnem két évtizede annak, hogy a Hyundai kisautóival megjelent az autóra vágyó indiai autópiacon. A Hyundai azóta márkaként és eladások terén is folyamatosan fejlődött és növekedett, maíg el nem jutottunk odáig, hogy legutóbbi új modelljükre, a Cretára a bevezetést követő egy hónapon belül máris 30 ezer megrendelés érkezett. Ez elég magabiztossá teheti a Hyundait ahhoz, hogy még ambiciózusabb terveket készítsen – valódi prémiumautókat is bevezethet, mint amilyen a Genesis.


Amennyiben a hírek igazak, a Hyundai India a jövő év közepén vezetheti piacra a Genesis prémium limuzint. A nemzetközi porondon a Mercedes C-osztályával, a BMW 3-as sorozatával és az Audi A4 modellel egy osztályban versengő koreai modellt tavaly már kiállították Mumbaiban, majd később egy példány az indiai utakon is felbukkant.


A második generációs Hyundai Genesis kényelmes, biztonságos és vezetői segédekkel jól ellátott modell, amit Dél-Koreában négyféle erőforrással kínálnak. A legkisebb motor egy 3,0 literes, 257 lóerős V6-os benzines, míg létezik 282 lóerős 3,3 literes V6-os, egy 3,8 literes, 315 lóerős V6-os és a kínálat csúcsán egy 5,0 literes V8-as egység van, amelynek teljesítménye 425 lóerő. Egyelőre persze nem lehet tudni, melyik motorváltozat kerül majd az Indiában forgalomba kerülő kivitelekbe, ahogyan az sem zárható ki, hogy egy vadonatúj dízelmotoros változat is piacra kerülhet.


Mivel a Hyundai Genesis jóval magasabb színvonalú és éppen ezért drágább is, mint a Hyundai bármelyik Indiában kínált modellje, ezért könnyen elképzelhető, hogy a limuzint egy különálló prémium szalonokból álló hálózat értékesítheti az országban. A Hyundai India a hírek szerint idén év végéig hozza meg döntését a prémium szalonokkal kapcsolatban.

Forrás: rushlane.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei