Új üzemanyagcellás modellt fejleszt a Hyundai


A Hyundai újabb üzemanyagcellás modellen dolgozik, amely a most futó ix35 Fuel Cell utóda lehet majd.

Annak ellenére, hogy az ix35 modellt idén leváltotta az új Tucson, a Hyundai továbbra is az ix35 Fuel Cell modellt kínálja az üzemanyagcellás járművek ébredező piacán. ez azonban nem marad így sokáig, hiszen a vállalat bejelentette, hogy egy új üzemanyagcellás járművet fejleszt, amely az ix35 Fuel Cell modellhez hasonlóan hobbiterepjáró lesz.

A jelenleg kapható ix35 Fuel Cell modellben egy 136 lóerős elektromos motor dolgozik, amely egy olyan akkumulátorból kapja az energiáját, amely a padlóba van beépítve. A padló alatt egy üzemanyagcellát helyeztek el, amely az üzemanyagtankban tárolt hidrogénből elektronokat és protonokat állít elő. Az áramkörbe kerülve ezen elektronok hozzák létre azt az elektromos energiát, amely a motorhoz jutva meghajtja a kerekeket.   


Most azonban, amikor a Toyota már árusítja a Mirait, a Honda pedig hamarosan bevezeti saját FCV modelljét, a Hyundai is felpörgeti üzemanyagcellás tevékenységét és friss offenzívával támad ebben a szegmensben. Ugyan az új modell padlólemezét még nem véglegesítették, nagy valószínűséggel ismét egy hobbiterepjáró készül majd, amellyel kielégíthetik a hobbiterepjárók iránt a világon mindenhol tapasztalható élénk keresletet.  

Arról egyelőre nincs információ, hogy mikortól lesz kapható a Hyundai üzemanyagcellás technológiájának legújabb generációja, az azonban biztosnak látszik, hogy valamikor a 2020-ra tervezett Kia üzemanyagcellás modell bemutatása környékén várható a megjelenése. Korábban a Hyundai Motor Europe felelőse, Frank Meijer egy holland sajtórendezvényen az új modell érkezését 2018-ra tette. 


Sae-Hoon Kim, a Hyundai-Kia üzemanyagcellás fejlesztőközpontjának vezetője szerint az új generációs modellnél legalább 800 kilométeres hatótávot és 176 km/órás végsebességet és természetesen a jelenleginél jobb gyorsulási értéket is szeretnének elérni. Az ix35 Fuel Cell jelenleg 596 kilométeres hatótávval és 160 km/órás végsebességgel rendelkezik.

Forrás: motorherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei