Százezer példány fogyhat a Hyundai csoport terepjáróiból Európában


Iparági adatok szerint a Hyundai csoport közel jár ahhoz, hogy idén százezernél is többet értékesítsen egyes terepjáró modelljeiből Európában.

Az eddigi adatok szerint a Hyundai összesen 95 669 darab ix35, illetve annak utódjaként idén debütált Tucsont értékesített január és október között Európában, míg a Kia Sportage hobbiterepjáróból 90 018 darab fogyott ugyanebben az időszakban. Tekintettel arra, hogy a két típusból havonta átlagosan 9-9,5 ezer darab kel el, a két dél-koreai autógyártó legfontosabb hobbiterepjáró modelljéből százezer példány is elkelhet az év végére.   

Három év után ez lehet az első alkalom, amikor a Hyundai Motor egyik típusa eléri a százezres darabszámot Európában, a Kia Motorsnak pedig hét éve nem volt ilyen sikeres modellje a kontinensen.


Korábban leginkább a Hyundai csoport kompakt és kisautóiból tudott százezer példányt értékesíteni Európában, de a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy ezt a szerepet a hobbiterepjárók veszik át, amelyek népszerűsége egyre növekszik az európai vásárlók körében.  

A várakozások szerint az eladások tovább emelkedhetnek, hiszen a Hyundai Motor júniustól fokozatosan vezette be a Tucson terepjárót Európa különböző piacaira, míg a a Kia a jövő év elején tervezi bevezetni a legújabb Sportage generációt.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei