Öt formatervezési díjat kaptak a Hyundai alkotásai


A Hyundai Motor összesen öt GOOD DESIGN díjat kapott, amely bizonyítja a vállalat formatervezési megközelítését termékfejlesztései során.

A Hyundai Motor négy terméke és egy installációja is elismerésben részesült az idei GOOD DESIGN díjával, amely a sikeres formafilozófia következetes alkalmazásának elismerésének is tekinthető. A vállalat a nemsokára bemutatkozó Ioniq alternatív meghajtású autója, a vadonatúj Tucson, a vadonatúj Elantra, a Santa Cruz tanulmány, valamint a „Mozgó Szobor” művészeti installációja miatt kapta a díjakat.

„Ötszörös GOOD DESGN kitüntetettségünk erősíti a Hyundai Motor világvezető formatervezői szerepét – nemcsak a belsőégésű motoros járművek, de a környezetbarát modellek és az ambiciózus elképzelések között is” – mondta Byung-Seob Lee, a Hyundai formatervező-központjának alelnöke.  


Az évente megrendezésre kerülő díjprogramot a Chicago Athenaeum: az Építészeti és Formatervezési Múzeum, valamint az Európai Építészeti, Művészeti és Városi Tanulmányok Múzeuma fejlesztette ki azért, hogy a világ leginkább innovatív és élvonalbeli ipari, termék és grafikus formaterveket ismerje el ezzel. A világ legrégebbi és legrangosabb építészeti és formatervezési díjaként a GOOD DESIGN díjait egy formatervezői szakemberekből, szakértőkből és kulturális vezetőkből álló nemzetközi zsűri 2015 novemberében, New Yorkban ült össze, hogy kiválasszák kedvenc formaterveiket és grafikáikat.     

A világ vezető ipari és grafikai formatervező cégeinek és gyártóinak ezrei közül a Hyundai Motor termékeinek és formáinak megközelítésmódja alapján kiemelkedőt nyújtott, amelyek kiemelik a márka formatervezési stratégiáinak és termékeinek versenyképességét.  


A Hyundai Motor fejlett alternatív meghajtású kompakt modellje, a hamarosan bemutatkozó Ioniq kategóriavezető aerodinamikája és feltűnő külső megjelenése miatt kapott elismerést. A Visual Aero tervezési koncepcióval az Ioniqot nemcsak az esztétikumot szem előtt tartva fejlesztették, de nagy gondot fordítottak a hatékonyság, aerodinamika és funkcionalitásra is. a belső formaterv a „Tiszta Hi-tech” koncepciója futurisztikus összképében egyszerű felületeket és intuitívan kezelhető kapcsolókat helyeztek el. Az Ioniq világpremierje 2016 január 14-én lesz Dél-Koreában.      


A vadonatúj Tucson jelentőségteljes arányokkal és profillal rendelkező karcsú és agilis hobbiterepjáró lett. A modell hosszabb, szélesebb és nagyobb tengelytávval rendelkezik, mint elődje, amely nagyobb belső teret és fejlettebb variálhatóságot jelent. Az első kialakítást a hatszögletű hűtőmaszk határozza meg, amely a Hyundai kulcsfontosságú formai eleme, két oldalán pedig nagy hatékonyságú LED projektoros fényszórókkal. Hátul a kerekek feletti Z alakú karaktervonal az autó agresszív, sportos oldalvonalát hangsúlyozza ki. Mindezek a formai elemek atletikus, merész és feltűnő megjelenést kölcsönöznek a Tucsonnak.  


A GOOD DESIGN díjazta a Hyundai Motor vadonatúj Elantra modelljét is, amely az előd jellegzetességeire építkezve a Hyundai kompakt modelljeire jellemző formajegyek továbbfejlesztését képviseli. A vadonatúj Elantra elölről hátrafelé húzódó egyszerű de erős vonalai a korábbinál finomabb külsővel ruházzák fel az autót. Az autón megjelenő formai részletek modern, sportos és fejlett stílust mutatnak be, amely a Hyundai Motor Dynamic Precision formakoncepciójához illeszkedik.  


A Hyundai Motor sikerességének további elismeréseként GOOD DESIGN díjat kapott a márka Santa Cruz tanulmánya is, amely az új generációs kisteherautók vásárlóinak készült. A 2015-ös Detroiti Autószalonon bemutatott tanulmányt azok igényei alapján fejlesztették ki, akik nagyobb formai egyediségre, jobb hatékonyságra és irányíthatóságra vágynak. A Santa Cruz széles, céltudatos kiállása és agresszív profilja mellett elegendő rakodófelületet és a hátsó ülések könnyebb elérhetőségét biztosítja azáltal, hogy innovatív hátsó ajtó hosszabbításával a rakodófelület megnövelhető. A Santa Cruzban emellett hátsó felfüggesztésű, hátrafelé nyíló hátsó ajtók is megtalálhatóak, amelyek láthatatlanul az első ajtókba integrálódtak.       


Végül, de nem utolsó sorban a Hyundai Motor formafilozófiáját innovatív módon bemutató Mozgó Szobor projektje is GOOD DESIGN díjat érdemelt. A projekt egy élő hullámot formázva teremt kapcsolatot a természet világának folyékony mozgás művészete és a járművek formatervezése között.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei