Utcán próbálták a Hyundai autonóm autóit


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a „Creative Korea 2015” rendezvényen a vezető nélküli Genesis modellje városi utakon bizonyította képességeit.  

Az autonóm Genesis összesen három kilométert tett meg a Szöul északi részén fekvő Yeongdong híd és a város déli részén elhelyezkedő COEX konferenciaközpont között. Az eseményen a Hyundai technikai csapata mellett részt vett Yang-hee Choi, Dél-Korea Tudomány, Információ-technológia és Jövötervezési minisztere is, aki megismerkedhetett a vállalat jövőbemutató technológiájával.  


A Genesis új képességeket is bemutatott, többek között képes volt lassan haladó járművet előzni, majd utána visszatérni saját sávjába. A Hyundai szerint a legújabb technológiák még egy lépcsővel előrébb járnak a márciusi Szöuli Autószalon alkalmával már bemutatott Dugóasszisztenstől (Traffic Jam Assist – TJA) és az Országúti Asszisztenstől (Highway Driving Assist – HAD), amelyek a decemberben debütáló Genesis EQ900 modellben mutatkoznak be.

„A maga nemében első ilyen jellegű esemény eredményes volt, hiszen a Hyundai vezető nélküli autóját valós városi körülmények között próbálhattuk ki, ahol a felhőkarcolók nehezítik a navigációs rendszerek működését” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője.


A Hyundai vezető nélküli technológiáját bemutató esemény után az egyetemi hallgatók által épített hét autonóm kísérleti autója versengett meg egymással, bemutatva képességeiket. A versenyt 2010 óta minden második évben a Hyundai Motor szervezi.  


Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei