Sebességrekord a Hyundai üzemanyagcellás autójával


A világ első sorozatgyártásban készülő üzemanyagcellás modelljeként a Hyundai Tucson Fuel Cell több mint 150 kilométeres végsebességet ért el, miközben csak vízpárát bocsátott ki.    

A Hyundai Tucson Fuel Cell egy kaliforniai száraz tavon felállította az üzemanyagcellás járművek szárazföldi sebességrekordját, amikor sikerült 151,4 km/órára sikerült felgyorsulnia. A Tucson Fuel Cell a világ első tömeggyártásban készülő üzemanyagcellás járműve, amelyből közel 100 darabot adtak el Dél-Kaliforniában,, ahol 2014 júniusa óta kapható a modell.    


A gyártásban lévő üzemanyagcellás terepjárók szárazföldi sebességrekordján túl ugyanez az üzemanyagcellás autó könnyedén le tudta győzni a száraz tó körül kialakult sivatagi környezet nehézségeit is, amihez a kompakt terepjáró emelt szabad magassága segítette hozzá. Ezeken túlmenően ledönthető üléseivel és nagy hátsó csomagtér-nyílásával remekül alkalmazkodik az autó az aktív családok különböző igényeihez.

A Tucson Fuel Cell hatótávja az EPA minősítése szerint eléri a 425 kilométert, amellyel tökéletesen megfelel a dél-kaliforniai családok közlekedési igényeinek. A néhány rövid perces újratöltési idővel együtt ez a kényelem és hatótáv a belsőégésű motorokkal felszerelt konkurensekhez mérhetővé teszi az autót.


Dél-Kaliforniában van ma a legtöbb hidrogénkút az Egyesült Államok területén, amely 50 további töltőállomás 2016-os megnyitásával tovább növekszik. A Hyundai üzemanyagcellás programja pedig készen áll arra, hogy kielégíthesse az ilyen jellegű járművek iránti egyre növekvő igényt Kaliforniában és más olyan térségekben is, ahol hasonló intézkedéseket terveznek az infrastruktúra bővítése érdekében.   


Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei