2019-ben jön a Hyundai miniterepjárója


A Hyundai indiai ügyvezetője szerint a vállalat rövidtávon a középkategóriás limuzinokra koncentrál, de az évtized végéig egy miniterepjáró is megjelenik a kínálatban.

A Hyundai Motor India az idei Auto Expón mutatta be a HND-14 Carlino tanulmányt, amely egy 4 méternél is rövidebb kisterepjáró. Az autó előfutára lehet egy, a Cretánál is kisebb, később megjelenő miniterepjárónak, amely méretei miatt ideális lehet az indiai autópiacon. A tanulmány sorozatgyártásúvá fejlesztése azonban a legutóbbi hírek szerint még éveket vesz majd igénybe.


„A minikategóriás terepjáró egy nagyon érdekes tanulmány” – mondta Young Key Koo, a HMIL vezetője. „Nagyon pontosan meg fogjuk vizsgálni a kérdést. További 3-4 évbe fog telni, mire piacra kerülhet az autó. Minden piacnak megvannak a sajátosságai. Kínában az Elantra méretű autók, Oroszországban a Verna kategóriás autók kelendőek. Indiában most a miniterepjárók a legkeresettebbek.”

A kisterepjáró fejlesztésének döntő hányadát a HMIL indiai mérnökei végzik majd, így a végső szériagyártású autó a legnagyobb mértékig tükrözni fogja az indiai vásárlók igényeit.


A vállalat az elkövetkező években viszont inkább a középkategóriás prémium modellek felé fordul. Ennek egyik első képviselője a hamarosan bevezetésre kerülő Tucson, de még az év vége előtt Indiában is bemutatják a második generációs i30-at is. Ezeken túlmenően a mostani Elantra helyére érkezik a vadonatúj generáció, valamint a Sonata legújabb változatának gyártása is megkezdődik Indiában.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei