Európában elsőként a Hyundai kínál Android Auto alkalmazást


A tömeggyártók között a Hyundai elsőként immár nemcsak Amerikában, hanem immár Európában is elérhető az Android Auto alkalmazása.

2016 elejétől a Hyundai amerikai modelljei mellett már az Európába érkező i40 modellben is megtalálható az okostelefonos Android Auto alkalmazás. Ezzel a középkategóriás Hyundai modell az első olyan európai autóvá vált, amely támogatja a Google rendszerét. Az Android Auto segítségével menet közben, az i40 érintőkijelzőjén, vagy hangutasításokon keresztül is használhatóak az USB csatlakozón összekapcsolt okostelefon egyes alkalmazásai.  


A rendszer felhasználóbarát kezelőfelülete intuitívan kezelhető, mivel az egy Android okostelefon kezelésére emlékeztet. A rendszer használatához a Google Play áruházból egy alkalmazás letöltésére van szükség, amely a csatlakozást követően a telefonon lévő minden alkalmazást láthatóvá tesz az i40 központi kijelzőjén. A rendszerrel a Google Maps,mellett elérhetővé válnak a híváslisták, szöveges üzenetek és az olyan alkalmazások is, mint a Skype és a WhatsApp, de akár a Spotify zenei alkalmazás is használhatóvá válik.  


Azért, hogy a vezető figyelme az utazás közben a legkevésbé kalandozzon el, a rendszer nemcsak arra képes, hogy a fogadott üzeneteket felolvassa, de a sofőr hangutasítással képes válaszolni is az adott üzenetre – csak a kormánykeréken elhelyezett, kényelmesen elérhető hangutasítás funkciót kell ehhez aktiválnia.  


„Az Android Auto bevezetése újabb példa márkánk innovációs erejére” – mondta Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezetője. „Ezzel még jobban megfelelünk a Hyundai vásárlók igényeinek. Örülök annak, hogy ezt a rendszert immár az i40-ben Európában is bemutathatjuk.”

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei