Idén érkezik a Hyundai Eon frissített változata


Frissítést kap a Hyundai kínálatának legkisebb modellje, a harmadik negyedévben érkező Eon akár automata sebességváltót is kaphat.  

A Hyundai Eon a márka legkisebb modelljeként még 2011-ben mutatkozott be Indiában, így a gyár mérnökei a legfrissebb hírek szerint már dolgoznak a kisautó frissítésén. A helyi lapinformációk szerint a frissítés nemcsak a modell külsejét érinti majd, de komolyabb technikai fejlesztéseket is végrehajtanak az autón, amely a mostani változatokkal ellentétben manuális mellett automata váltóművel is választható lesz majd.

A dél-koreai gyártó nagy népszerűségnek örvendő belépő kategóriás miniautójáról már többször keringett az a hír, hogy hamarosan felfrissítik, a prototípusokat már számtalanszor látták is már az indiai gyár közelében, a Hyundai azonban hivatalosan egyelőre semmilyen tervet nem hozott nyilvánosságra az Eonnal kapcsolatban.  


Most azonban, amikor a minikategóriában egyre több olyan versenytárs modell jelenik meg, mint pl. a Renault Kwid, a Hyundai készen áll arra, hogy az Eon felfrissítésével felvegye a versenyt a konkurensekkel. A hírek szerint az Eon lényeges külső-belső változásokon esik majd át, a karosszéria első és hátsó része teljesen megújul, míg a felszereltségbe várhatóan már alapáron a légzsák is beletartozik majd.  

Motorkínálat terén az Eon megőrzi eddigi 800 és ezer köbcentis benzinmotorjait, amelyek jelenleg 55 és 68 lóerőt teljesítenek. A mérnökök a fogyasztás és károsanyag-kibocsátás javítása érdekében valószínűleg egy kicsit átdolgozzák ezeket a motorokat is, az ötfokozatú manuális mellett pedig a nagyobb motorhoz megérkezik a régen várt négyfokozatú automata is.  

Forrás: ibtimes.co.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei