Tesztelik a Hyundai HB20 turbóváltozatát


Turbómotort kap a Hyundai legnépszerűbb brazil kisautója, a brazil gyár környékén már tesztelik az egyliteres változatot.

Ahogyan arról már korábban beszámoltam, a Hyundai nem szeretne lemaradni a méretcsökkentett motorok versenyében, ezért Brazíliában hamarosan bemutatják a HB20 vadonatúj, egyliteres turbómotorral szerelt változatát. A Hyundai jelenleg kétféle erőforrással árulja a HB20 frissített változatát: egy 1,0 literes, 80 lóerős és egy 1,6-os, 122 lóerős szívóbenzinessel, amelyek alkalmasak az etanolos üzemre is.

A legfrissebb kémfotók szerint a Hyundai már elkészült a brazil viszonyoknak megfelelő turbómotorral, amelynek tesztelését is megkezdték. A fehér színű tesztautó mindenféle álcázás nélkül tűnt fel a brazil Teresina városi forgatagában, ahol a nyári forróság tökéletes körülményeket teremtett az apró motor tartósságának tesztelésére.
  

A Hyundai várhatóan ugyanazt az egyliteres motort teszi be a HB20 orrába, amelyet az i20 is megkapott nemrég. Ez az erőforrás kétféle teljesítményszinttel, 100 és 120 lóerős változatban készül Európa számára, de az is elképzelhető, hogy az etanolos üzemre átállítás során, vagy más körülmény hatására a teljesítmény változni fog. Az viszont valószínűsíthető, hogy ugyanazt a hatfokozatú manuális váltót kapja majd, mint a többi HB20.  

A prototípus egy Premium szintű HB20 modell volt, ezért valószínűleg a Hyundai magasabb felszereltséghez köti majd a turbómotort.

Forrás: primeiramarcha.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei