Belföldre is hajóval szállít a Hyundai Indiában


Habár a Hyundai már lassan két évtizede a Chennai kikötőből szállítja külföldre autóit, mostantól azonban már a hazai piac távolabbi részeire is hajóval szállítják az autókat.

A Hyundai Motor India mostantól belföldi megrendelésre készült autóit is hajóval szándékozik eljuttatni a megrendelőihez, amellyel a költségek jelentős csökkentése mellett a környezetvédelem is szerepet játszik. 

Cyril C. George, kikötővezető elmondta, a Hyundai összesen 800 autót, köztük a vállalat legsikeresebb Eon, Grand i10, Elite i20, i20 Active és Creta modelljeit rakodott be a Chennai kikötőben álló M. V. IDM Synex hajóra, amely a szintén indiai Gujarat városa mellett Pipaway kikötőjébe tart. A koreai vállalat exportpiacai eléréshez már eddig is Chennai kikötőjét használta, ám ez az első olyan szállítmány, amelynek célállomása is belföldön található.

Iparági szakértők szerint a Hyundainak nagyjából 3-4 napba telik, mire a megtermelt autókat Chennaiból kamionokkal Gujaratba elszállítja. A hajóval történő szállítást Indiában nemcsak környezetvédelmi szempontokkal magyarázzák, de a hajózási társaságok ösztönzőinek hatására annak költségei is jóval kisebbek, mint a tréleres kiszállítás.


„Ez a Chennai kikötőjének fejlesztését célzó program része, amely összhangban van az indiai Hajózási Minisztérium azon politikájával is, amellyel ösztönözni kívánják a part-menti hajózást, csökkenteni kívánják a károsanyag-kibocsátást” – mondja George. „Ez az első olyan alkalom, amikor autókat szállítanak a keleti partról a nyugati országrészbe” – tette hozzá.

„Általában szenet, műtrágyát, vasércet, olajtermékeket és cementet szállítanak egyik kikötőből a másikba, mostantól azonban már járműveket is mozgatunk a déli kikötőkből a nyugati kikötőkbe” – mondja M. A. Bhaskarachar, a kikötő elöljárója. „Ezzel jelentős mennyiségű teherautótól mentesülnek az utak, csökken a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás” – tette hozzá Bhaskarachar

Forrás: thehindu.comt

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei