Red Dot díjat kapott a Hyundai Ioniq


A Hyundai Motor ismét kiérdemelte a Red Dot Design Award elismerését, az Ioniq modell ugyanis immár az elmúlt három évben a hatodik olyan Hyundai típus, amelyet a „Jármű” kategóriában kimagasló formájáért díjaztak.      

A díjjal a szervezet a Hyundai Motor legújabb típusának jövőorientált formatervét ismerték el. Az Ioniq a Hyundai Motor első kifejezetten környezetbarát modellje, amely jelentős mérföldkő a vállalat fenntarthatósági stratégiájában, ez a legújabb díj pedig további globális elismerést jelent előremutató formafilozófiájában.  


A Red Dot zsűrije méltatta a Hyundai Motor által bemutatott evolúciós formatervet, kifinomult, letisztult formában, valamint az új, környezetbarát anyagok felhasználását. Az Ioniq letisztult aerodinamikus formája, az autó kupéjellegét erősítő kifinomult, tiszta vonalai és felületei által új lehetőségeket mutat be a Hyundai Motor jövőbeli stílusára.


A 2016-os díjat megelőzően 2015-ben három modell is Red Dot díjat kapott, amikor az i20 ötajtós és Coupe modellje mellett a vadonatúj Sonata kimagasló formatervét ismerték el. Korábban 2014-ben a Genesis és az új generációs i10 kisautó kapott elismerést a Red Dot zsűrijétől. A 2014-es Good Design Díja a vadonatúj Sonata és Genesis modellek formatervét méltatta, míg az új i20 egyedi és kifinomult formatervét 2015-ben az iF Design Díjjal jutalmazták.      


A 25 ország 38 szakértőjéből álló Red Dot zsűrije – mind befolyásos formatervező, professzor és újságíró – által odaítélt díj a minőségi formatervek egyik legkeresettebb jelzése a világon. A 2016-os versenyben 57 ország 5 214 nevezése vett részt, amellyel a Red Dot a világ legnagyobb és legtöbb nemzetközi termékét felvonultató küzdelme.     

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei