Újabb szakember csatlakozott a Hyundai WRC csapatához


A Hyundai Motorsport csapatát mostantól újabb neves új-zélandi szakember, a motorépítésben jártas Rob Benson erősíti.

Az új-zélandi származású, mostanáig Melbourneben élő Rob Benson márciusban Németországba költözött, ahol az alzenaui Hyundai Motorsport WRC motorprogramját irányítva segíti munkatársait a jövőben.  

Benson már több mint 40 éves múltra tekinthet vissza a motorsportban, amelynek során a Holden Racing Team, a Brad Jones Racing és a Ford Performance Racing tagjaként tevékenykedett. Nevéhez fűződik a híres 1990-es HRT Bathurst győzelem, amikor a Benson által épített 5,0 literes V8-as Holden megverte a legyőzhetetlennek hitt Ford Sierrákat és Nissan GT-R turbókat.

Benson nemzetközi karrierjében fontos szerep jutott a Tom Walkinshaw Racingnél eltöltött időnek, amelyben az 1980-as években Jaguar versenyautókat és Rover túraautókat épített, míg a kétezres években a NASCAR Hendrick Motorsports és Dale Earnhardt Incorporated csapatait erősítette. Az elmúlt évek túraautó-bajnokságai és motorcsónak-versenyei után Benson most a WRC világába is belekóstol.

A Hyundai 2014-ben tért vissza a rali-világbajnokságba, ahol jelenleg három versenyzővel, Thierry Neuvillel, Dani Sordoval és Hayden Paddonnal vesznek részt. A csapat eddig egyetlen győzelmet tudhat magának, 2014-ben a Német-ralin állhattak a dobogó legfelső fokára. Idén a vadonatúj generációs i20 WRC versenyautóval Neuuville Monte-Carlóban, Paddon pedig Svédországban végzett a második helyen.

A bajnokság motorra vonatkozó előírásai szerint a Hyundai 1,6-os turbómotorját a vállalat a francia Pipo Moteurs fejlesztővel dolgozzák át. A jelenlegi erőforrás nagyjából 300 lóerős, maximális forgatónyomatéka eléri a 400 Nm-t.

Forrás: speedcafe.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei