Jövőre kezdik a Hyundai új központjának építését


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a nemrég rekordösszegért megvásárolt szöuli ingatlanán jövőre kezdik meg a vállalatcsoport vadonatúj Globális Üzleti Központjának építését.

A világ ötödik legnagyobb autógyártó vállalatcsoportja, a Hyundai Motor Group a Korea Electric Power vállalattól tavaly 8,6 milliárd dollárért vásárolt területen jövőre kezdi meg a csoport új Globális Üzleti Központjának építési munkálatait. A hatalmas komplexum, amelyben egy 105 emeletes székház, konferenciaközpont és kiállítási központ is helyet kap majd, 2021-re készül el.

A vállalat nemrég készült el az új komplexum terveivel, miután a csoport Globális Üzleti Központjának építési folyamatáról egyeztettek a szöuli önkormányzat illetékeseivel. A vállalat azt tervezi, jövő év elején kerül sor az új központ alapkő-letételére.

A Szöul Gangnam városrészében felépülő Globális Üzleti Központ hat épülete 79 342 négyzetméteres alapterületen fekszik, az épületek teljes kihasználható területe eléri a 929 ezer négyzetmétert. A 105 emeletes, 553 méter magasra nyúló fő toronyházat az autógyártó új székházaként használja majd, ahol csaknem 57 ezer négyzetméter áll rendelkezésre. A torony 104. és 105. emeletén egy kilátót alakítanak ki, amely a new yorki Empire State és Rockefeller Centerhez hasonlóan látogatható lesz.   

A felhőkarcoló mellett ugyanezen a területen helyezkedik majd el egy 40 emeletes hotel és irodaház, egy háromemeletes konferenciaközpont és egy hétemeletes kiállítóterem és egy nyolcemeletes bevásárlóközpont.

Az építkezéssel összefüggésben a szöuli önkormányzat vállalja, hogy gyalogos átjárókat épít a közeli COEX konferenciaközponthoz, a Tancheon sportcsarnokhoz, a Jamsil stadionhoz és a Han folyó partjához. Az átjárók mellett kávézókat, eseményhelyszíneket is kialakítanak, ahol szobrokat is felállítanak majd. A városi önkormányzat arra számít, az új központ fontos szerepet játszik majd Szöul délkeleti részén fekvő nemzetközi kereskedelmi komplexumai között.


A Hyundai Motor abba is beleegyezett, hogy 1,41 milliárd dollárral támogatja az önkormányzatot, amellyel a fejlesztési nyereségét osztja meg a nyilvánossággal. A bevételt a környék közlekedési infrastruktúrájának fejlesztésére kívánják fordítani, felújítják a Jamsil stadiont, javítják a Han folyó partvidékének és a Tancheon sportközpont állapotát, illetve új közparkokat létesítenek.

Won-soon Park, Szöul polgármestere szerint a felépülő Globális Üzleti Központ Szöul egyik legújabb látványossága és a kongresszusi és kiállítási közönség Mekkája lesz.


Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei