Tízezer munkást vesz fel idén a Hyundai


A Hyundai csoport hosszú távú munkaerő-piaci stratégiájának részeként 2016-ban több mint tízezer munkakeresőt alkalmazna a csoport koreai leányvállalatainál.

A Hyundai csoport tavaly már 9 500 új munkást vett fel, amelyet idén legalább további tízezer fő felvétele követhet. „Idén több munkakeresőt alkalmazunk, mint tavaly” – mondta egy névtelenséget kérő Hyundai alkalmazott.”Habár egyelőre nincs meghatározva mely vállalatokhoz hány embert vesznek fel, az új munkaerő létszáma meghaladhatja a 10 ezer főt is.”


Ez tökéletesen illeszkedik a vállalatcsoport közép- és hosszú távú munkaügyi stratégiájával, amely 60 ezer új főállású, részmunkaidős és gyakornok munkaerő felvételét célozta meg 2020-ig, ebből 36 ezret még 2018 előtt szeretnének munkába állítani. A közel 50 leányvállalatot összefogó Hyundai csoport márciusban kezdi meg a felvételi eljárást Dél-Koreában.


Dél-Korea azért küzd, hogy sikerüljön munkát biztosítania fiataljai számára, akik tanulmányaikat elvégezve nem tudnak megfelelő állást találni maguknak. A kormányzat információi szerint a 15 és 29 év közötti koreaiak munkanélküli rátája 2015-ben rekord magasra, 9,2 százalékra ugrott, ami jóval magasabb a teljes lakosságra vetített 3,6 százaléknál.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei