GENF 2016: A Hyundai új stratégiai projektje


(Sajtóközlemény) A Hyundai Motor vezetői és David Rothschild elkötelezett környezetvédő a 86. Genfi Autószalonon mutatták be Project IONIQ elnevezésű, hosszú távú kutatási és fejlesztési programját.

Az autógyártó óriás évek óta tanulmányozza, hogyan lehet értékesebbé, tartalmasabbá tenni az életet a mobilitással összeférhetően, nem csak a Hyundai ügyfelei, de a tágabb értelemben vett társadalom számára is. A projekt az IONIQ típus bemutatásával veszi kezdetét – ez az első olyan autó a világon, amely háromféle alternatív hajtáslánc-módozattal vásárolható meg.

„A mobilitási életstílusok általunk megálmodott jövőjének lényege, hogy közlekedés közben szakadatlanul kapcsolatban állunk mindennapi életünkkel, anélkül, hogy kötnének bennünket a tér vagy az idő korlátai.” – mondta Euisun Chung, a Hyundai Motor alelnöke. „Ezt a jövőképet szeretnénk valóra váltani, és jobb, tartalmasabb élethez segíteni mindenkit.” – tette hozzá Chung.

A Project IONIQ révén a Hyundai Motor megalkotja a „mobilitás szabadságát”, amely négy fő irányt foglal magába: akadálytalan mobilitás, bárhol és bármikor; szabad kapcsolódás a mindennapi életünkhöz, akár menet közben is; mentesség a balesetektől és kényelmetlenségektől; a környezetszennyezés csökkentése és megóvni energiaforrásainkat.

A Project IONIQ három fő kutatási területe a jövőbeli mobilitást érintő változások előrejelzése, és a lehetséges helyzetek tanulmányozása; a társadalmi változásokhoz és az emberek életmódjának átalakulásához igazodó, új mobilitási típusok kidolgozása; valamint olyan új szolgáltatási modellek és mobilitási élmények létrehozatala, amelyek kiterjesztik az „automobil” szerepét és fogalmát.

A Project IONIQ első lépéseként a Hyundai Motor a Genfi Autószalonon bemutatta az új, alternatív üzemanyaggal működő IONIQ típust, az első olyan gépkocsit a világon, amely választhatóan háromféle, részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal vásárolható meg.

„A jövőben a legkülönfélébb területeken folyamatos technológiai előrelépésekkel igyekszünk szabad és kényelmes, ráadásul minden eddiginél tökéletesebb mobilitási megoldásokat biztosítani ügyfeleink számára.” – mondta Woong-chul Yang alelnök úr, a Hyundai K+F Központjának igazgatója.

A Hyundai Motor a Project IONIQ révén arra igyekszik megoldásokat találni, hogy különböző technológiákat összefogva olyan új mobilitási koncepciókra és szolgáltatásokra tegyen javaslatot, amelyek kielégítik a modern társadalom változó igényeit és elvárásait.

Forrás: Hyundai Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei