Korea elnöke a Hyundai gyárba látogatott


Dél-Korea elnökeként Guen-hye Park váratlanul a Hyundai Asan üzemébe látogatott, ahol Eui-sun Chung, a vállalat alelnöke vezette körbe.

Ugyan Eui-sun Chung a 3. Nemzetközi Elektromos Autó Expó egyik legfontosabb előadását tartotta volna Jeju szigetén, ám ezt lemondta azért, hogy megmutathassa Dél-Korea elnökének, Guen-hye Parknak az elektromos Ioniq gyártásának helyét, a Hyundai Asan üzemét.  


Habár az Ioniq Electric éppen a Nemzetközi Elektromos Autó Expón tartotta koreai premierjét, az ifjabb Chung  mégis inkább az Asan gyárban kalauzolta körbe az elnökasszonyt, ahol megtekintette az Ioniq gyártását, valamint előadásokat hallgatott meg a gyártó elektromos modelljeinek technológiájáról.


Park látogatása során elmondta, kormányzatának egyik elsődleges feladata, hogy Koreát az elektromos járművek technológiájának világvezetőjévé tegye. Azt is hangsúlyozta, biztos abban, hogy a koreai autógyártók globális szinten is versenyre kelhetnek a környezetbarát járművek fejlesztésében és az autonóm járművek terén is. Ez utóbbi esetben külön is megemlítette a Google önvezető autóját.  „Úgy vélem, autógyártóink nem maradnak le globális versenytársaiktól, helyette inkább előttük járnak” – mondta Park.


Park arra bíztatta Chungot és a megjelent Hyundai képviselőket, hogy terjesszék ki üzemanyagcellás programjukat a buszok terén is, amelyek megjelenhetnek majd a koreai Phjongcsangban megrendezésre kerülő 2018-as Téli Olimpián is. Az elnökasszony továbbá biztosította arról a megjelenteket, hogy a koreai kormányzat teljes mértékben támogatja az autonóm járművek egyik kulcsfontosságú alkotóelemét képező mesterséges intelligenciát fejlesztő vállalatokat.

Forrás: wardsauto.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei