Félmillió Hyundai Elantra Kanadában


2016. március végén adták át Kanadában a félmilliomodik Hyundai Elantrát, a jubileumi példány egy vadonatúj Elantra GL egy montreali vásárlóhoz került.

A Hyundai Auto Canada bejelentette, hogy a vadonatúj 2017-es Elantra modell bevezetési kampánya közben a modell története újabb mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy az 1991 júniusa óta forgalmazott típus értékesítési darabszáma elérte a félmilliót. A jubileumi példány egy 2017-es Elantra GL, amely egy montreali vásárlóhoz került.  


A 2017-es modell érkezésével az Elantra összesen hat generációját árusították a Hyundai kanadai kereskedőhálózatában. „Az ötödik generációs Elantra 2012-ben elnyerte az Észak-amerikai és a Kanadai Év Autója díjat is és 2013. óta Kanada második legnépszerűbb személyautója, ezért nagy reményeket fűzünk a vadonatúj autóhoz” – mondta Don Romano, a Auto Canada elnök-vezérigazgatója. „Minden Elantra változat a legsikeresebb modellünk volt eddig. Ez az első olyan Hyundai modell, amelynek eladási eredménye átlépi az 500 ezres küszöböt és nagyon fontos résztvevője az ország kompakt autószegmensének.”


Az Elantra megtestesíti a Hyundai azon nézőpontját, amely szerint a legújabb felszereléseket és technológiát a vásárlók számára elérhetővé tegye. A 2011-es Elantra például az első olyan kompakt autó volt, amelyben fűthető hátsó ülés kapott helyet. A 2017-es új modellben a Hyundai tovább emelte a mércét és elsőként kínál alapáron fűthető első üléseket a kompakt osztályban. A vadonatúj Elantra emellett egy sor fejlett biztonságtechnikai felszerelést is kínál, többek között gyalogosokat is felismerő automata vészfékrendszert, sávtartó asszisztenst és távolságtartó sebességszabályzót.   


Miközben a felszereltség és extrák azok a legnyilvánvalóbb elemei a Hyundai technológiai fejlődésének, a 2017-es Elantra háttere sem kevésbé érdekes. A Hyundai ugyanis az egyetlen olyan globális autógyártó, amelynek saját acélgyára van, amelynek mérnökei az autótervező mérnökökkel együtt dolgoznak és együtt fejlesztették ki saját Fejlett Nagyszilárdságú Acél terméküket. Ezzel sikerült elérniük járműfejlesztési céljaikat, így nem kellett kompromisszumokat kötniük a piacon kapható acélok tulajdonságai miatt.


Az új 2017-es Elantra szerkezetének 53 százalékában használtak fel ilyen nagyszilárdságú acéllemezeket, amely számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a hagyományos acéllal szemben. Ezek között a legfontosabb a túlsúly nélküli merevség, amely az autó sportos, érzékeny vezethetőségéhez, kifinomult, csendes utaskabinhoz és a remek ütközési energia-elnyelő képességhez is jelentős mértékben hozzájárul.  

Forrás: newswire.ca

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei