Nem lett volna elkerülhetetlen a Hyundai mexikói balesete


A Hyundai Motorsportnál sem igazán értik, Thierry Neuville miért karambolozott a Mexikó-ralin, de bíznak abban, hogy a belga pilóta következő versenyén kiköszörüli ezt a csorbát.   

A Mexikó-rali egyik előzetes favoritjának tartott Thierry Neuville elveszítette győzelméhez fűzött összes reményét akkor, amikor egy törött felfüggesztés miatt már a verseny első napján kiállni kényszerült. Másnap a Rally 2 szabályai értelmében visszaállhatott a versengésbe, ám újra összetörte autóját és ellenőrzésre ezúttal őt is kórházba kellett szállítani.  


A Hyundai csapatának igazgatója, Alain Penasse sem igazán érti, miért történt a második ütközés. „Az első napon azért történnek balesetek, mert mindenki a győzelemért küzd” – magyarázza Penasse. „Hibát követett el, ez tiszta. A második baleset viszont nem lett volna szükséges. Reggel tisztáztuk, hogy szeretnénk, ha visszahozná az autót és néhány konstruktőri pontot is gyűjtünk, így nem értjük, miért olyan tempóban ment, ami sok volt.”  


Neuville korábban a Hyundai első számú pilótája volt, ám tavalyi szereplése miatt lefokozták. Idén az új autóval a szezonnyitó Monte-Carlo ralin ugyan dobogóra állhatott, ám az azt követő Svéd-ralit differenciál problémák miatt feladni kényszerült, Mexikóban pedig balestek oszlatták el reményeit.


Penasse azonban bízik abban, hogy Neuville a jövő hónapban esedékes Argentin-ralin le tudja utánozni Kris Meeke tavalyi eredményeit és meglepetésgyőzelmet arathat – a nyolcadik helyről indulva. „Újra kell indulnia Argentínában” – mondja Penasse. „A fedélzeti műszerek segítségével elemeznie kell azt, amit ő és a többiek csinálnak. A terv egészen egyszerű: ugyanazt a fantasztikus pozíciót kell megszereznie, mint Meekének tavaly és ha képes ugyanarra, mint Kris, akkor boldogok leszünk. Ha megvan a jó pozíció, akkor nem lehet lógni!”  

Forrás: autosport.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei