Hatvanezer autót szállít Iránba a Hyundai idén


A Hyundai csoport bejelentette, hogy a tavalyi eredményüknél két és félszer több autót szeretnének idén értékesíteni Iránban.

A Hyundai csoport egyik vezetője bejelentette, hogy 2016-ben 60 ezer új autót kívánnak exportálni Iránba. „A csoport a tavaly elért 25 ezer darabos értékesítési eredményüket 240 százalékkal megemelve 60 ezer autót szeretne értékesíteni Iránban” – mondta Jin-hang Jeong.   

A vezető a Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium azon megbeszélésén mondta ezt el, amelynek témája az újra nyitottá váló iráni piac volt a téma. A vállalat 2012-ben szüntette be autóinak forgalmazását Iránban, miután a közel-keleti állam nukleáris programja miatt az nemzetközi közösség szankciókat léptetett életbe.

A koreai autógyártó az értékesítés fellendítése mellett bővíteni kívánja CKD, azaz a félkész elemek alapján helyben összeállított termékeinek gyártását Iránban. A koreai gyártók iráni szállításainak támogatására a minisztérium programjában pénzügyi segítséget is nyújt a cégek számára.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei