A Hyundai adta be a legtöbb környezetbarát szabadalmat


Az amerikai szabadalomvédelmi hivatal statisztikája szerint 2015 harmadik negyedévében a Hyundai Motor nyújtotta be a legtöbb környezetbarát szabadalmat.

Az amerikai szabadalomvédelmi hivatal Tiszta Energia Szabadalom Indexe szerint a tavalyi év harmadik negyedévében a Hyundai Motor volt a legaktívabb autógyártó, amely a legtöbb környezetbarát technológiával kapcsolatos szabadalmat, találmányt nyújtott be bejegyzésre az Egyesült Államokban.

Összesen 916 darab tiszta energiatechnológiával kapcsolatos szabadalmat regisztráltak az Amerikai Szabadalmi és Márkavédelmi Hivatalban 2015 júliusa és szeptembere között. Az autógyártók közül a legtöbbet, 54 darabot a Hyundai Motor nyújtotta be, miközben a Toyota 41-et, a Ford 36-ot, a Honda pedig 31-et adott be.  


Az autógyártók által benyújtott 188 db környezetbarát szabadalmainak aránya így 20,6 százalékot tett ki, amelyek legtöbbje a hibrid és elektromos járművek részegységeivel kapcsolatos újítások, de pl. az üzemanyagcellás meghajtórendszerekkel kapcsolatosan is nyújtottak be újításokat.

Március végére a Hyundai csoport már összesen 2 745 hazai és 6 945 nemzetközi szabadalmat tudhat magáénak.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei