A Hyundai utcai autós fesztivált rendezett Koreában


A Hyundai már harmadik alkalommal rendezte meg a Brilliant Motor Festival utcai versenyét, amely a vállalat sportos irányvonalát hangsúlyozta ki.

A koreai Incheon Songdo Nemzetközi Üzleti Negyedében minden évben megrendezett esemény idén is az ország egyetlen városi utcákon kialakított versenypályáján zajlott, ahová az autógyártó szerint minden eddiginél többen, 150 ezer ember látogatott ki a tavalyi 100 ezerrel szemben.  


„Továbbra is fokozott erőfeszítéseket teszünk azért, hogy kialakítsuk a még mindig gyerekcipőben járó koreai motorsport kultúrát” – mondta a Hyundai Motor képviseletében Jin Kwak alelnök.


Az eseményen összesen 85 Hyundai és Kia modell, köztük Genesis Coupe, Veloster Coupe és Koup Turbo vett részt, akik az Incheon városának központjában felállított 2,5 kilométeres versenypályán küzdöttek meg egymással.


A Hyundai legnépszerűbb Avante (Elantra) modelljének áprilisban bemutatott Sport változata szintén részt vett a megmérettetésen. „Az Avante Sport havi eladási darabszámai magasabbak, mint amit vártunk. A Sport modell a teljes Avante eladások 8 százalékát teszik ki. Ez havi 600 autót jelent” – tette hozzá Kwak. „Célunk, hogy ezt az arányt 15 százalékra tornásszuk fel.”


A fesztivál hangulatát tovább fokozva a Hyundai Motor idén első alkalommal éjszakai versenyt is rendezett az esemény keretein belül.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei