Új Elantra változat készül a Hyundai amerikai üzemében


A Hyundai alabamai autógyárában megkezdődött a vadonatúj Elantra Eco változatának sorozatgyártása, de az üzem emellett a kompakt terepjárók gyártására is intenzíven készül.

A 2017-es Elantra Eco változata megkapta a Hyundai vadonatúj 1,4 literes, turbófeltöltéses, közvetlen befecskendezéses benzinmotorját, amelynek 128 lóerős benzinmotorja és 1 400 és 3 700 fordulat között elérhető 212 Nm-es maximális nyomatéka mellett képes vegyes körülmények között 6,7 literes átlagfogyasztás elérésére.  


„A hatodik generációjába lépő új Elantra mindig is az érték szinonimája volt a kompakt autók versengő kategóriájában” – mondta Mike Evanoff, a Hyundai Motor America terméktervezési menedzsere. „Az új Elantrával nemcsak az olyan kulcsfontosságú fejlesztési célokra fókuszáltunk, mint a teljesítmény, futáskultúra és gazdaságosság, de elköteleztük magunkat arra, hogy minden árkategóriában értékarányos kínálatot biztosítsunk. Az Eco egy vadonatúj Elantra változat, amely 1,4-es turbós motorjával, magas biztonságtechnikai és kényelmi alapfelszereltségével, pl. holttér-figyelővel, AndroidAuto és Apple CarPlay rendszert futtató 7 colos audiorendszerével még jobb gazdaságosságot biztosít.”


Különös lehet ez a lépés akkor, amikor a vállalat épp a nagyon trendi terepjárók szegmensében kíván piaci részesedést szerezni magának. Ám a Hyundai képviselői szerint az olajárak múltbeli ingadozása miatt jobb felkészülni, a fogyasztás pedig még mindig többet jelent az autóvásárlóknak, mint bármely más tényező. „Ez egy olyan kategória, ahol az üzemanyag-fogyasztás még mindig az egyik döntő érv” – mondja Evanoff. „Itt az érték is megjelenik, ahogyan az árak és az akciók is, de a gazdaságosság a legelső helyen áll.”


Az új modell bevezetésére a gyárban megrendezett sajtótájékoztatóra sok olyan újságíró, környezetvédő és blogger is meghívást kapott, akik még soha nem jártak egyetlen autógyárban sem. éppen ezét az autóhoz kapcsolódó sajtótájékoztató után egy gyárlátogatásra is sor került, ahol a megjelentek a saját szemükkel is megtapasztalhatták az autógyártás tejes folyamatát.  


A gyár bejárása során és azután sokan méltatták a gyárat a különböző közösségi oldalakon. Christina Morgan utazási blogger például a gyár női dolgozóiról készült fotómontázst tette ki oldalára és megjegyezte, örömmel látta, mennyi nő dolgozik szerszámokkal.    


Az új Eco kivitel gyártása már megkezdődött, a Hyundai amerikai kereskedőinél pedig 20 650 dolláros áron meg is vásárolható. A már most is kapacitása határán működő gyár Amerikai két legkedveltebb Hyundai modellje, az Elantra és a Sonata mellett ebben a hónapban kezdi meg a Santa Fe Sport terepjáró összeszerelését is. Ez várhatóan a gyártási modellarányok változását hozza magával, vagyis a keresletnek megfelelően több terepjáró és kevesebb limuzin készülhet a jövőben Amerikában.  

Forrás: montgomeryadvertiser.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei