Akár félmillió Hyundai terepjáró kelhet el Kínában


A Hyundai csoport által forgalmazott hobbiterepjárók értékesítési aránya most először emelkedett 30 százalék fölé a világ legnagyobb autópiacának tekintett Kínában.

A Hyundai csoport bejelentette, hogy összesen 187 395 darab Hyundai ix25 és Creta, valamint Kia KX3 és Sportage modellt sikerült értékesíteniük az év első négy hónapjában Kínában, ami azt jelenti, hogy az 515.698 darabos összes eladásaik 36,3 százalékát adják ezen crossoverek.  


Ez az adat azért is figyelemreméltó, mivel 2005-ben a hobbiterepjárók a kínai eladások csupán 2,6 százalékát tették ki, ám a Tucson és a vele rokon Sportage modellek bevezetése óta a hobbiterepjárók részaránya tíz évvel később, 2015-ben már 27 százalékot tett ki, majd idén már átlépte a 30 százalékot is.


Amióta a Hyundai 2005-ben bevezette a Tucson első generációját, a csoport crossover eladásai erőteljesen emelkednek és 2011-re átlépték az évi 200 ezer, majd 2013-ra a 400 ezer darabot. Mivel a terepjárók eladásai az idei év első négy hónapjában máris meghaladták a tavalyi évben eladott 454 ezer darab 40 százalékát, idén akár félmillió hobbiterepjáró is gazdára találhat Kínában.


A Hyundai vadonatúj, harmadik generáció Tucson modellje tavaly szeptember óta kapható, míg a Kia Sportage modelljének új generációját március óta árusítják Kínában, tovább fokozva ezzel a Hyundai csoport összesített értékesítési eredményeit. Az iparági szakértők szerint a teljes terepjáró értékesítési eredményekben a Hyundai régebbi modelljeinek megtartása és modernizálása is szerepet játszik.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei