A Hyundai Ausztrália legnépszerűbb autómárkája


A Hyundai 1986-os piacra lépése óta idén áprilisban első alkalommal végzett Ausztrália járműeladási listájának élén.

Az ausztrál Autóipari Szövetség tájékoztatása szerint a Hyundai Motor összesen 6 324 új modellt értékesített idén áprilisban Ausztráliában és ezzel az eredményével megelőzte a 6 035 darabos eladást produkáló japán Toyotát is. a harmadik helyen a Mazda áll 4 062 darabbal, majd a Holden, a Volkswagen következik a sorban. A Hyundai csoporthoz tartozó Kia a hetedik helyen áll 2 011 eladott új autóval.


Az idei év első négy hónapját tekintve a Hyundai 22 368 darabot értékesített, vagyis nagyjából kétezer darabbal kevesebbet, mint a rivális Toyota. Ennek ellenére a Toyota limuzineladásai csaknem 16 százalékkal estek vissza tavalyról, így elképzelhető, hogy a Hyundai idén éves szinten is meg tudja szerezni az első helyet.


A Hyundai legnépszerűbb modellje az i30 és az Accent volt Ausztráliában. Áprilisban 4 143 darab i30 kelt el, ami 80,3 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. A modellből idén összesen már 12 654 darabot vásároltak, ami 46,9 százalékos emelkedés 2015-höz képest. Összesítésben az i30 áprilisban Ausztrália legnépszerűbb modelljévé vált, hiszen a rivális Toyota Corollából csupán 2 959 darab fogyott. A kompakt Accentből áprilisban 1 555 darabot vásároltak, ami 177 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei