Neuvillet dicséri a Hyundai csapatfőnöke


Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint Thierry Neuville végre úgy áll hozzá a versenyzéshez, ahogy azt tőle elvárják.

A legutóbbi Olasz-ralin elért győzelem nemcsak Thierry Neuvillenek tett jót, de a Hyundai Motorsportnál betöltött helye most újra biztosnak látszik, Michel Nandan csapatfőnöke pedig újra bizakodó vele kapcsolatban. A múltbeli ingadozó teljesítménye miatt Nandan gyakran nyilvánosan kritizálta a belga pilótát, ami jótékonyan hatott Neuville teljesítményére, így Szardínia szigetén már egy „új” Thierry Neuville győzött, aki már nemcsak a tehetségére alapoz.

„Thierry mindig gyors srác volt és ez most sem változott. Most viszont egy kicsit többet dolgozik” – mondta Nandan. „Sokkal koncentráltabbnak tűnik és az az érzésem, sokkal jobban tudja kezelni lendületét a mostani teszteken. Most sokkal érettebbnek tűnik.”


Ezt a változást Nandan már a 2016-os szezon eleje óta látja, de a Monte Carlo ralin elért harmadik helyezése után nem sok eredmény látszott. Számos hiba után egyre nagyobb nyomás alá került a csapaton belül, majd Hayden Paddon árnyékába kényszerült, de Nandan szerint az olaszországi győzelemmel ismét kiléphetett onnan. „Olyan technikai problémái voltak, amik nem az ő hibájából jöttek létre. Argentínában hibás volt az itiner és emiatt kényszerült feladni. Ilyen dolgok megtörténnek, különösen akkor, ha küzdesz” – mondja Nandan.

A Portugál- és az Olasz-ralin Neuvillet a Hyundai B csapatában indították, ahol a belga a konstruktőri bajnokság pontszerzési nyomása nélkül feltöltődhet és visszanyerheti magabiztosságát. Ez a terv az Olasz-ralin jól működött.   


„Ez a játék fejben dől el. Ha nem bízol az autóban, nem is lehetsz gyors” – magyarázza Nandan. A csapat együttes erővel segítette át Neuvillet a válságon. „Néhány dolgon változattunk azért, hogy kényelmesebben érezze magát és sikerült megtalálnunk a vezetési stílusának megfelelő körülményeket.”

Forrás: motorsport-total.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei