A Hyundai a francia Air Liquide vállalattal kötött megállapodást


A Hyundai és az Air Liquide globális üzemanyag-termelő vállalat az eddigieknél is szorosabbra fűzi együttműködését azért, hogy növeljék az üzemanyagcellás autók eladásait és fejlesszék a globális infrastruktúrát.   

A francia Air Liquide a világ talán legnagyobb gyakorlatával rendelkezik a hidrogén ipari méretű termelése és a hidrogén termelő egységek építése és üzemeltetése terén, míg a Hyundai Motor a világ ötödik legnagyobb autógyártójaként nemcsak elektromos járműveivel, de üzemanyagcellás elektromos modelljeivel is a jövő környezetbarát autópiacának vezető helyére tör.


A Hyundai Motor képviselője bejelentette, hogy a vállalat elnöke, Jin-haneg Chung, valamint a Hyundai Környezetbarát Technológiai Központjának vezetője, Ki-sang Lee alelnök egy szándéknyilatkozatot írt alá Benoit Potierrel, az Air Liquide elnökével és Pierre-Etienne Franccal, az Air Liquide Grenoble-ban található fejlesztőközpontjának elnökével.  


„Jelentős szinergiát remélünk az Air Liquide együttműködésében, amely világviszonylatban is versenyképes a hidrogén energia terén, míg a mi első osztályú technológiánkat a világ első kereskedelmi forgalomban is kapható üzemanyagcellás autónkban áll rendelkezésre” – mondta a Hyundai képviselője. „A jövőben is sokat kívánunk tenni az üzemanyagcellás elektromos járművek globális elterjedéséért.”


A szándéknyilatkozat szerint a két vállalat megállapodott abban, hogy erősebb együttműködésükkel élénkítik az üzemanyagcellás modellek piacát, a hidrogént tiszta, megújuló energiaforrásként hasznosítják és a hidrogén töltőállomások számára üzleti modelleket dolgoznak ki.  


Az Air Liquide már régóta Korea legnagyobb autógyártójának partnere, amely néhány hónapja nyitotta meg Dél-Korea első nemzetközi szabványok alapján felépített hidrogén töltőállomását a Hyundai Motor Group Környezetbarát Technológiai Laboratóriumánál.


A Hyundai Motor ezen túlmenően részt vesz a hidrogén taxi projektben, a párizsi HYPE-ban. Az autógyártó öt darab Hyundai ix35 Fuel Cell modellt biztosított a francia start-up taxi vállalkozás, a STEP részére, az Air Liquide pedig kiépíti a hidrogén infrastruktúrát, beleértve a töltőállomásokat Párizsban.


A Hyundai Motor még 1998-ban kezdte meg a hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás elektromos modellek fejlesztését, 2013-tól pedig első globális autógyártóként kereskedelmi forgalomban is elérhetővé tette üzemanyagcellás hobbiterepjáróját, az ix35 Fuel Cellt. Az autó 136 lóerős elektromos motorját a fedélzeten 700 bar nyomáson tárolt tankokból nyert hidrogén kémiai reakciójával kinyert elektromosság mozgatja. Az autó ezzel 12,5 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 160 km, míg újratöltése 3 és 10 perc közötti időt vesz csupán igénybe. Egy teli tankkal 415 kilométert tud megtenni az autó.


A Hyundai forradalmi technológiáját számos díjjal jutalmazták már, köztük 2015-ben az erőforrást első üzemanyagcellásként beválasztották az év legjobb motorjai közé.


Az együttműködés bejelentését Geun-hye Park, Dél-Korea elnökének franciaországi látogatásához időzítették, aki látogatást tett az Air Liqude grenoble-i fejlesztőközpontjában is, ezzel is erősítve a hidrogén üzemanyagcellás járművek és az azokhoz kapcsolódó kiszolgáló technológiák fontosságát.  

„Park látogatása az Air Liquide vállalatnál megnyitja a lehetőséget az üzemanyagcellás járművek irányába és kiterjeszti azok használatát a világban” – mondta Chong-bum An elnöki politikai együttműködésekért felelős elnöki titkár.


Forrás: koreatimes.co.krkoreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei