Saját Hyundai alkalmazás könnyíti az Android Auto használatát


A Hyundai egy olyan Android Autohoz kapcsolódó alkalmazást vezet be, amely jelentősen javítja a program járműspecifikus funkcionalitását.

A Hyundai Motor a tömeggyártók közül elsőként vezette be az Android Auto alkalmazást legújabb modelljeibe, amellyel az Android alapú telefonokat az autó központi érintőkijelzőjével összekapcsolva a telefon számos funkcióját, alkalmazását el lehet érni. Ennek a rendszernek azonban vannak még gyenge pontjai, amelyeket most a Hyundai saját fejlesztéssel igyekszik javítani.

Az autógyártó szerint új Android Auto alkalmazásuk az egyik első gyári kiegészítő ezen a téren, amelynek segítségével szinte egyáltalán nem kell kilépni az Android Auto programból ahhoz, hogy az autó egyik másik alkalmazását elérjük.    


Jelenleg ugyanis az applikáció nem képes kezelni az autó olyan kulcsfontosságú részeit mint a fűtés-hűtés. Ehelyett egy sor olyan kiegészítő funkciót kapunk, mint a Hyundai segélyszolgálat elérése, szervizidőpont-foglalás, havi jelentés az autó műszaki állapotáról, vagy parkolóriasztó funkció, amely üzenetet küld a telefonra, ha a parkolási időnk lejár.

Miközben az Android Auto és vele az Apple CarPlay egyre népszerűbbé válik az iparágban, még mindig a felhasználói élmény kezeléséért folyik a harc. A Googlés az Apple saját felületet használ, miközben az autógyártók is saját rendszert részesítenek előnyben. A legtöbb autógyártó ezzel ugyanis szeretné ellenőrzése alatt tartani az autó főbb rendszereit, a Google és az Apple programjait pedig alkalmazásokként engedik be ezekbe.


A Hyundai most azonban irányt váltott és átengedi a teljes platform irányítását a Szilikon völgy óriáscégeinek, de azért belecsempész autóspecifikus funkciókat is. A Hyundai volt az első olyan autógyártó, amely Amerikában 2015-ben először piacra dobta az Android Auto alkalmazással felszerelt Hyundai Sonatát. Az új, MyHyundai névre keresztelt alkalmazás még az idén piacra lép.    

Forrás: theverge.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei