Megérkezett a Hyundai üzemanyagcellás BeeZero flottája


A Hyundai Motor átadta azt az ötven darab ix35 Fuel Cell modellt, amely a világ első üzemanyagcellás autómegosztó szolgáltatása.

A Hyundai Motor Münchenben ünnepélyes keretek között ötven darab ix35 Fuel Cell modellt adott át a Linde Group részére. A Hyundai Motor és a Linde Group képviselőinek jelenlétében megtörtént átadás egyben a világ első üzemanyagcellás zéró emissziós autómegosztó szolgáltatása, a BeeZero megalapítását is jelenti, amely 2016. július 16-án indul.    


A Linde Hydrogen Concepts újonnan alapított leányvállalata, a BeeZero a Linde Group és a Hyundai Motor évszázados tapasztalataira építve kezdi meg működését. A BeeZero program ráadásul két mobilitási trendet, az autómegosztást és a zéró emissziót egyesíti.   


„A BeeZero úttörő koncepciója a Hyundai Motor és a Linde Group közös törekvéseinek eredménye” – mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe vezetője. „Az üzemanyagcellás technológiára épülő zéró emissziós mobilitás készen áll a hétköznapi életre. A világ legnagyobb üzemanyagcellás járműflottájának Linde Hydrogen Concepts részére átadásával újabb lépéssel közelebb jutottunk ezen fenntartható technológia elérhetőségéhez.”   


„A hidrogén technológia a jövő mobilitásának fenntartható része lehet” – mondja Dr. Christian Bruch, a Linde AG igazgatótanácsának tagja. „Vásárlóinkkal együtt bepillantást kaphatunk a technológia hétköznapi felhasználásába és közösen építhetjük ezt a jövőt. A BeeZero reményeink szerint a hidrogén technológiánk további fejlesztését és a hidrogén infrastruktúra terjedését is elősegítheti.”


A BeeZero autómegosztó szolgáltatás egy zónaalapú modellre épül. ötven ix35 Fuel Cell modell lesz elérhető München városközpontjában, valamint a város más részein is. A hagyományos autómegosztó szolgáltatásokhoz hasonlóan a járműveket okostelefonos alkalmazással könnyedén lehet lefoglalni.


A Hyundai ix35 Fuel Cell nagyjából 600 kilométert képes megtenni egy tankkal, amivel nemcsak városon belüli közlekedésre alkalmas, de hosszabb utakat is megtehetnek vele a környező hegyekbe vagy tavakhoz. Az üzemanyagcellás autókhoz szükséges hidrogén üzemanyagot környezetbarát, fenntartható termelési eljárással állítják elő.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei