A Hyundai Elantra legyőzte a sprintert


Egy különleges 70 méter hosszúságú ember-gép versenyen a Hyundai Elantra legyőzte a brazil olimpiára készülő futóbajnokot Dél-Koreában.    

Dél-Korea leggyorsabb futója, Kuk-young Kim is alulmaradt a Hyundai Elantrával folytatott megmérettetésben, amely a Szöultól 330 kilométerre fekvő Korea Nemzetközi Versenypályán került megrendezésre. Az Elantra 7,544 másodperc alatt, míg Kim 7,739 másodperc alatt tette meg a 70 méteres távot.    

A szervezők elmondták, az eredmény előzetesen nem volt egyértelmű, mivel az edzések során Kim átlagosan 7,4 másodpercet ért el, míg az autó csak 0,02 másodperccel volt gyorsabb nála. A verseny előtt a 25 éves Kim biztos volt abban, képes lesz legyőzni az Elantrát. „Az elindulásom az erős szél miatt nem sikerült olyan jól, ahogy számítottam” –mondta Kim a versenyt követően. Az autót a Koreai Autóverseny Szövetség Év Női Versenyzőjének háromszor is megválasztott Bom-yi Kwon vezette.


„Furcsa érzés, mert úgy tudom, ez az első olyan alkalom Dél-Koreában, amikor egy ember versenyt fut egy autóval” – mondta Kim, aki Japánban készült fel első olimpiai megmérettetésére. "Azért egyeztem bele a versenybe, mert azt remélem, ezáltal többen felfigyelnek a pályára.”

A 29 éves autóversenyző, Kwon korábban már elmondta, izgatottan néz szembe Kimmel, de egyúttal bizonytalan is volt, mivel az Elantra nem a megszokott versenyautója. Kim a vereség ellenére szeretne még egyszer indulni az autó ellen akkor, ha visszatért a 2016-os Riói Olimpiáról.

Forrás: digitaljournal.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei