A Hyundai Porter a legkeresettebb modell Dél-Koreában


A Hyundai összesen majdnem 45 ezer darab Porter kisáruszállítót adott el Dél-Koreában, amivel megelőzte az eddigi éllovas személyautó modelleket is.

Iparági adatok szerint a Hyundai Motor által már évtizedek óta gyártott Porter kisáruszállító modellje idén a legnépszerűbb Dél-Koreában, ahol elsősorban olcsósága miatt vásárolják az ország egyéni és kisvállalkozói.  


Az adatok alapján Dél-Korea legnagyobb autógyártója összesen 44 696 darabot értékesített az egytonnás teherautóból idén január és május között. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a jelenlegi vásárlási kedv a jövőben sem csökken, a Porter nemcsak az év első öt hónapjában, de az egész évet tekintve is a legnagyobb példányszámban eladott jármű lehet Koreában.


Előzőleg évtizedekig személyautók végeztek a toplista első helyein. 1999 és 2010 között a Hyundai Motor középkategóriás Sonata modellje volt a legnépszerűbb,, míg ezt a címet 2011 és 2013 között az Avante (Elantra) vette át. Az elmúlt két évben azonban a Sonata ismét legyőzte az Avantét, így ismét ez a modell vált a legkeresettebbé.


A Porter 14,3 és 19,5 millió won (3,4 és 4,5 mFt) közötti árával elsősorban a magánvállalkozók között vált népszerűvé, akik ételek, gyümölcsök értékesítésére és áruszállításra használják azt elsősorban.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei