Negyedével nőttek a Hyundai eladásai Kínában


Az elmúlt időszak zuhanása után immár második hónapja nőnek a Hyundai eladásai Kínában, amely elsősorban a hobbiterepjárók iránti kereslet élénkülésének köszönhető.

A Hyundai Motor kínai eladásai immár második hónapja folyamatosan emelkednek Kínában, a világ legnagyobb autópiacán, amely elsősorban a kedvezményekkel támogatott új Tucson terepjárónak és járművásárlásokat terhelő adók csökkentésének köszönhető. A koreai autógyártó kínai eladásai a tavalyinál 25 százalékkal, 100 328 darabra nőttek májusban.

A Hyundai igyekszik költségeit is visszafogni a kínai gyáraiban, valamint növeli a kisebb személyautók és hobbiterepjárók gyártási mennyiségét azért, hogy a tavaly októberben életbe lépett adócsökkentést minél nagyobb mértékben ki tudja használni. A Hyundai kereskedők Kína számos városában akár 11 százalékos kedvezménnyel árusítják a Tucson crossover modellt.   


Az év első öt hónapját tekintve még így is jóval kevesebb Hyundai kelt el idén, mint egy évvel korábban, amiben nagy szerepe van a kínai vásárlók preferenciaváltozásának, vagyis a limuzinok helyett egyre többen hobbiterepjárókat vásárolnak.  

A Hyundainak áprilisban sikerült stabilizálnia készletszintjét, valamint az első negyedévben 93,3 százalékosra növelte kínai üzemeinek kihasználtságát. A vállalat jelenleg két üj gyárat is épít Kínában, amelyek az elkövetkező években fognak beindulni.

Forrás: bloomberg.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei