Június végén debütál a Hyundai i20 R5 versenyautója


Az új generációs i20 R5 kategóriás raliautója a június végén megrendezésre kerülő Ypress ralin áll először rajthoz.

A Hyundai Motorsport az Európai Rali-bajnokság (ERC) ötödik fordulójában, a híres belga Ypress rali aszfaltútjain kívánja bemutatni a Hyundai i20 R5 kategóriás versenyautóját. Az új generációs i20 R5 modellt eddig már számtalan európai helyszínen tesztelték, ám Nyugat-Flandria gyors szakaszaira új beállításokat is kap majd.


Maga az autó is teljesen új, az alzenaui központ mérnökei egy teljesen új futóművet fejlesztettek ki erre az eseményre. A Vásárlói Versenyrészleg tervezői az eddigi tesztek során szerzett tapasztalatokat felhasználva készítik fel az autót az Ypress szakaszaira. Kevin Abbring, a Hyundai Motorsport pilótája ül majd az új autó volánja mögé, aki már négy alkalommal teljesített ezt a versenyt, ebből kétszer egy R5 kategóriás autóban.


„Az Ypress rali kulcsfontosságú hétvége lesz az új generációs i20 R5 projekt számára” – mondja Andrea Adamo, a Vásárlói Versenyrészleg vezetője. „A verseny tökéletes helyszín az autó nyilvános debütálásához. Az ERC az R5 csaaptok kulcsfontosságú bajoksága, ahol persze azt is reméljük, a mi vásárlóink is részt vesznek a jövőben. Ráadásul nagy esemény ez a bajnokságban, híres történelemmel olyan helyszíneken, ahol az emberek mindent tudnak a raliról. A mi szereplésünk azonban a tesztprogramunk része marad az Ypress ralin, ahol megmutathatjuk az autót.”


„A lapos, nagy sebességű raliszakaszok eléggé eltérnek azoktól, ahol az elmúlt hónapokban teszteltük az autót. Ezért különböző szakaszokon rajthoz állítjuk az autót azért, hogy rendesen felkészíthessük az i20-ast.” – tette hozzá Adamo.

Forrás: crash.net

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei