Jelentősen csökkent a cseh Hyundai gyár profitja


A Hyundai cseh gyáregységének tavalyi bevétele 18 százalékot nőtt ugyan, nyeresége azonban a gyár fennállása során először 39 százalékot zuhanva 3,47 milliárd koronára csökkent.

A Hyundai Motor Manufacturing Czech nyilvánosságra hozta 2015. évi mérlegét, amelyből az derül ki, hogy a vállalat bevétele 18,3 százalékos növekedést elérve 19,3 milliárd koronával 125,7 milliárd koronára növekedett, miközben a cég nyeresége 38,7 százalékkal a korábbi 5,5 miliárdról 3,47 milliárd koronára csökkent. 

Az autógyártó tavaly összesen 342 200 autót állított elő, ami 34 750 darabbal, azaz 11,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Petr Vanek, a gyár szóvivője elmondta, idén 350 ezer autó előállítását irányozták elő. a szóvivő azt is elmondta, a profit csökkenése leginkább a világgazdaság általános állapotának köszönhető.  


„Nagyobb költségekkel tudtuk növelni eladásainkat. Azonkívül a bevételeinket negatívan befolyásolta a rubel árfolyamának alakulása, mivel Oroszország az egyik legnagyobb vásárlónk” – mondta Vanek. 

Az autógyártó jelenleg három típust gyárt Nosovicében, többek között a tavaly Turbo változattal bővült i30 modellcsaládot, a megújult ix20-at és a teljesen új fejlesztésű Tucsont, amely hamar a legjobban fogyó Hyundai modellé vált Európában. 

A Nosovicében előállított autókat összesen 66 országba exportálták Európában, a Közel-Keleten, Afrikában, Latin-Amerikában, a Karib-szigeteken és Ausztráliában. A legtöbb autót Németországba, Nagy-Britanniába, Spanyolországba, Olaszországba és Oroszországba szállítják.

Forrás: novinky.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei