Új Hyundai gyár épülhet Indiában


A Hyundai kivételesen népszerű modelljeinek köszönhetően folyamatosan kapacitásgondokkal küzd Indiában, ezért a vállalat képviselői már egy új gyár létesítését tervezik.

A Hyundai Motor India Limited vállalat képviselői már különböző kormányzati képviselőkkel tárgyalnak arról, hol épülhetne fel a koreai óriáscég legújabb gyártóbázisa. Az ország második legnagyobb autógyártójának termelése ugyanis képtelen lépést tartani a felfokozott indiai és exportkereslettel, amelyet legújabb modelljei, a Grand i10, Elite i20 és a Creta bemutatkozása okozott. 

Ipari források szerint a Hyundai tervezett új összeszerelő üzemében nemcsak Hyundai, de Kia modellek is készülhetnek majd, amivel a csoport kisebbik autógyártó leányvállalata be kíván lépni az indiai piacra.


„A Hyundai a Kia belépésével kívánja tovább növelni piaci részesedését az indiai autópiacon és így képes lesz tovább bővíteni termékportfólióját” – mondja az egyik forrás. Ennek ellenér a Hyundai Motor nem kívánta kommentálni az új gyárhoz kapcsolódó értesüléseket és a Kia Motors bevezetéséről sem kívántak nyilatkozni.

„Továbbra is megerősítjük, hogy a Hyundai Motor India két gyártóbázissal rendelkezik Chennaiban, ahol az éves kapacitás eléri a 700 ezer darabot. Jelenleg nem tervezzük, hogy új gyár építésébe kezdjünk” – áll a vállalat hivatalos válaszában. 


Annak érdekében, hogy az indiai piac igényeit kielégítsék, a Hyundai csökkentette exportmennyiségét azért, hogy minél több legyártott autó jusson el a helyi vásárlókhoz. A Hyundai csoporthoz tartozó Kia Motors ugyanazt a modellt kívánja megismételni, mint anyavállalata.

„Az indiai piac hamarosan a világ egyik legjelentősebb autópiacává válhat. Így a legtöbb autógyártó olyan lépéseket tervez, amelyek megszilárdíthatják az adott vállalat piaci pozícióit Indiában. Mindenki megpróbál hosszú távú stratégiákat kidolgozni” – mondja egy piaci elemző, aki szerint a Hyundainak még több termékre van szüksége ahhoz, hogy piacvezetővé váljon és ebből a szempontból a Kia Motors bevezetése logikus lépésnek tűnik.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei