A Hyundai Mobis Belgiumban épít új elosztó-központot


A Hyundai csoporthoz tartozó Mobis autóalkatrész-gyártó vállalat bejelentette, hogy Belgiumban egy disztribúciós központot hoz létre azért, hogy ügyfeleit még gyorsabban tudja kiszolgálni.

A Hyundai csoport azt is közölte, az 56 ezer négyzetméteresre tervezett új belgiumi létesítmény Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Svédország és Magyarország logisztikai központja is lesz egyben.

Az új központ segítségével akár két nappal is csökkenhet az átfutási idő – vagyis a megrendelés beérkezésétől az alkatrész kiszállításáig eltelt idő. Korábban az alkatrészgyártó egy héten három alkalommal repülőgéppel szállította ki a megrendeléseket Európa hét különböző elosztó-központjai részére.  


Az újabb létesítményre azért van szükség, mert az utóbbi években jelentősen megnövekedett a Hyundai csoport autóinak száma Európában. Tavaly év végén nagyjából 8,6 millió Hyundai és Kia volt forgalomban Európa útjain, ami több, mint duplája az egy évtizeddel ezelőtti 4 milliónak.  

Az emelkedő trend az idei évben is folytatódik, hiszen a két koreai autógyártó összesen 491 171 autót értékesített idén január és június között Európában, ami 12,3 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.   

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei